Helyi közélet

2011.08.09. 06:46

NÉZŐPONT Asztfaltbetyárok

Sebastian Vettel számára sem kötelező ujjgyakorlat végigszlalomozni az épülő-szépülő belvárosunk és környékének egyes útszakaszain. Tarnavölgyi Gergely jegyzete

Sebastian Vettel számára sem kötelező ujjgyakorlat végigszlalomozni az épülő-szépülő belvárosunk és környékének egyes útszakaszain. Tarnavölgyi Gergely jegyzeteA Beatrice klasszikusának révén pontosan tudjuk: „ha végre itt a nyár, és meleg az idő, az ember strandra jár, mer ragyog az idő”. Ilyenkor gondolják elérkezettnek az alkalmat a szakemberek arra, hogy kijavítsák a kijavítanivalót közútjainkon, ezért mi sem természetesebb, hogy most folynak a magyar nyár elmaradhatatlan részét képező útfelújítások.

Lehet, kicsit túlzó kifejezést használtam, inkább a csordogál szó az, ami esetünkben jobban érzékelteti a helyzetet. Mindentől függetlenül, megértem az illetékeseket, hiszen költséghatékonyabb az a megoldás, hogy egy füst alatt felmarják az érintett útszakaszokat, hiszen manapság minden valamire való család, vállalkozás a spórolni szó bűvkörében tengeti hétköznapjait.

"A sofőrnek érdemes minden rutinját előkaparnia"

A felmarás során hátramaradt lyukak kerülgetésekor az arra tévedt sofőrnek érdemes minden rutinját előkaparnia a kesztyűtartóból, ha nem kívánja kedvenc négykerekűje korai nyugdíjaztatását. És ezzel még nincs vége megpróbáltatásoknak, hiszen a szembe sávból „érkező” – ugyanis sokan inkább kikerülik, mintsem áthajtanak a mélyedéseken – sorstársainkat is érdemes elkerülni, ha nem akarunk velük „intim” kapcsolatba keveredni. Ám igyekszem inkább a dolgokat a jó oldaláról nézni, és hálát adok az égieknek, hogy ezzel is próbálnak minket leszoktatni a mára  már oly költségessé váló autókázásról...

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában