Helyi közélet

2011.09.16. 07:28

Ez itt a vég (törlesztés)!

Nem nagyon találunk Magyarországon olyan embert, aki ne mondott volna valami „okosat” a kormány egyösszegű, rögzített árfolyamon történő végtörlesztéssel kapcsolatos javaslatáról. Tarnavölgyi Gergely jegyzete

Nem nagyon találunk Magyarországon olyan embert, aki ne mondott volna valami „okosat” a kormány egyösszegű, rögzített árfolyamon történő végtörlesztéssel kapcsolatos javaslatáról. Tarnavölgyi Gergely jegyzeteA képviselőink vagyonnyilatkozataiból kiindulva immáron azt is megtudhatjuk, melyik honatya járna jobban akkor, ha a fent említett javaslatból törvény lesz. A parlamenti képviselők közel harmadát érintené kedvezően a kormány által (a svájci frank esetében) kínált 180 forintos végtörlesztési konstrukció.

Mesterházy Attila szerdán arról beszélt, hogy a kormánypárti képviselők kétharmadának van adóssága, ezért szerinte demonstrálniuk kellene, hogy nem a saját érdekükben javasolták a végtörlesztést. Lázár János szerint támogatható az MSZP azon javaslata, hogy az országgyűlési képviselők és állami vezetők nem vehetnék igénybe a rögzített árfolyamos végtörlesztést.

A megálmodott konstrukció egyik nagy nyertese Gyurcsány Ferenc lehet, de jól járna Kósa Lajos és Rogán Antal is. Mindezeket félretéve, szeretném azt gondolni, hogy ezzel az ötlettel nemcsak a jogalkotó, hanem a pék, a tanító, a tűzoltó, és a sarki fűszeres is egy szebb napra ébredhetne!

- Tarnavölgyi Gergely -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában