Helyi közélet

2011.09.25. 21:02

Pénz beszél

Milota - Milotán a közös fenntartású (Tiszacsécsével és Tiszakóróddal) intézménybe 1-től 6. osztályosokig helyből 110 gyermek tanul, 27-en pedig (hetedik, nyolcadikosok) Tiszakóródra jár át.

Milota - Milotán a közös fenntartású (Tiszacsécsével és Tiszakóróddal) intézménybe 1-től 6. osztályosokig helyből 110 gyermek tanul, 27-en pedig (hetedik, nyolcadikosok) Tiszakóródra jár át. – Az egyik szemem sír, a másik meg nevet! – kezdte az ismert szólással Klapka György, Milota polgármestere. –  Sír, mert ha a tervek szerint elviszik a felső tagozatot tőlünk, munkahelyek szűnnek meg. Itt vidéken ismert a munkanélküliség, a nagyfokú szegénység, ez még rátesz egy lapáttal. S hogy miért nevet? Ma 19 millió forintot kell az állami fejkvótához hozzátenni, hogy működjön az iskola. (Az elmúlt években fokozatosan mintegy 40 millió forinttal csökkent az önkormányzatunk támogatása.) Így a 245 milliós költségvetés mellett, a 19 millió óriási gondot jelent. Hisz az éves adóbevételünk alig éri el a 4 milliót. Nem véletlen, hogy jelentősek a kintlévőségeink is. A működési kiadások fedezéséhez sem kapjuk meg a teljes összeget, holott a feladatok egyre bővülnek. Szóval, ha nem adják a pénzt, vigyék! Bár tudjuk nem olyan egyszerű ez, mert ha itt marad az 1-4 osztály és nekünk kell az iskola épületét fenntartani, működtetni (víz, villany, gáz stb.) az is komoly megterhelést jelent majd. Ehhez társul az óvoda, aminek a teljes költségvetését plusz 15 millióval kell kiegészíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában