Helyi közélet

2011.10.15. 11:24

Chipezés, miképpen?

A múlt szombati Kelet-Magyarország, napi számában találkoztunk egy talált kutyás felhívással, melyben a hölgy arra panaszkodik(teljesen jogosan), hogy egy fajtatiszta, chippel ellátott kiskutya adatait, és ami a legfontosabb, a gazdája adatait hogy, hogy nem lehet kinyomozni?!

A múlt szombati Kelet-Magyarország, napi számában találkoztunk egy talált kutyás felhívással, melyben a hölgy arra panaszkodik(teljesen jogosan), hogy egy fajtatiszta, chippel ellátott kiskutya adatait, és ami a legfontosabb, a gazdája adatait hogy, hogy nem lehet kinyomozni?!Az utóbbi időben megszaporodott azon kutyák száma, akikbe hiába be van ültetve a chip, egyszerűen nem lehet kinyomozni a gazda adatait, mivel sajnálatos módon nincsen az országos adatbázisrendszerbe felvezetve/feltüntetve! Ezúton szeretnénk felhívni a kutyatartók figyelmét, hogy, sajnos több állatorvos is úgy ültet be chipet, hogy azt az országos adatbázisba nem regisztráltatja, és erről a gazdát se tájékoztatja, így a chip adatai csak az ő számítógépén található meg!

Kérjük ezért az állattartókat, hogy a chip beültetésekor kérdezzenek rá és követeljék meg, hogy a Magyar Állatorvosi Kamara által működtetett rendszeren keresztül, a www.petvetdata.hu webcímen található, azaz a PETVETDATA rendszerébe történjen meg a regisztráció, mert ellenkező esetben, mint most is, nem segít az állat azonosításában a mikrochip azonosító!

Chip van, mégsem találhatóak meg semmilyen rendszerben

Alapítványunknál jelenleg 2 olyan kutyus is van, akikben benne van az azonosító, de sajnos semmilyen rendszerben sem találhatók meg. Ilyenkor csak abban reménykedhetünk, hogy a rádióban, interneten, honlapunkon, újságban közzétett felhívást az eredeti gazdi meglátja, hallja és jelentkezik nálunk!

Kérünk mindenkit, aki elvesztett, vagy megtalált egy állatot jelezze, hogy tudjunk segíteni, esetleg közvetíteni. Befogadni hely hiányában nem mindig tudunk, ezért kérjük, hogy az állatok átmeneti elhelyezésében nyújtsanak segítséget. Oly módon tudunk segítséget nyújtani, hogy honlapunkon, az előzőleg, e-mail címünkre elküldött kutya/macska fényképét+telefonszámot megjelenítjük, valamint a helyi rádiók segítségét kérve az éterben is felhívjuk a lakosság figyelmét!

Bővebb információk: Állatbarát Alapítvány

cím: 4400, Nyíregyháza, Csatorna u. 2.

tel: 42/727-736

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában