Helyi közélet

2011.11.14. 14:56

Magyar Diáksport Napja Tornyospálcán

2011. szeptember 30-án országos felhívásra, iskolánk először vett részt a Magyar Diáksport Napján.

2011. szeptember 30-án országos felhívásra, iskolánk először vett részt a Magyar Diáksport Napján.Az egészséges életmód szerves része a megfelelő mozgás, melynek jótékony hatásait igyekszünk nap, mint nap tudatosítani a gyerekekben. Ez a délután is nagyszerű alkalom volt ennek hangsúlyozására, melynek felelőse Balogh Balázs testnevelés szakos tanár volt, aki változatos tevékenységekkel tette mozgalmassá a rendezvényt. 

A 12 órakor kezdődő Diáksport Napi Futótáv 2011 méterét lelkesen teljesítette az iskola 205 tanulója, 10 felnőtt kíséretében. 

Ezt követően csapatversenyekkel folytatódott a program. Az alsó tagozat számára - osztályonként 10 fős csapatok részvételével – a következő feladatokat kellett teljesíteni: 

• Futás karikába lépve

• Labdaadogatás a fej fölött

• Váltóverseny párokban, kézfogással

A kis nebulók társaikat hangos „hajrá”-zással lelkesítve biztatták a versenyszám gyors és pontos végrehajtására. 

A felső tagozatos tanulók számára is hasonló megmérettetések vártak: 

• „Krumpliültető” váltóverseny stuklabdával karikába,

• Váltóbottal szembe-váltóverseny, 

• Kerékpáros ügyességi váltóverseny.

Az egész iskolát megmozgató „testnevelés” órákat a 7-8. osztályos lányok kézilabda meccse, illetve a 7-8. osztályos fiúk kispályás labdarúgó-mérkőzése tetőzte be. A pályák környéke zengett a szurkolók kiáltásaitól, mely a tanárok számára az öröm, a jókedv visszajelzése is volt arról, hogy ismét sikerült egy egészségre nevelő, a csapatszellem fontosságát hangsúlyozó, mégis játékos napot szervezni a gyerekeknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában