Helyi közélet

2011.12.04. 14:46

Cukrász Artisztikai kategóriában ezüst , bronz fokozatú díjakat hozták el megyénk két kiváló cukrász mestere

Bereczki Attila fehérgyarmati és Szabó Sándor Mátészalkai cukrászmester Kiválóan szerepeltek a  Knorr Kulináris Akadémia Magyar Bajnokság versenyén .

Bereczki Attila fehérgyarmati és Szabó Sándor Mátészalkai cukrászmester Kiválóan szerepeltek a  Knorr Kulináris Akadémia Magyar Bajnokság versenyén .

 Mindketten cukorból készítet karamell kompozícióval kápráztatták el a versenyre látogatókat.  Kiállítással egybekötőt  megmérettetésen a zsűri ezüst és bronz fokozattal tüntette ki magas  szakmai munkájukat elismerve .

 

Bereczki Attila  alkotása egzotikus virágkompozíción keresztül tárja elénk a természet virágcsodáját a saját művészi  feldolgozásában  cukorból megálmodva és valóra váltva.

 

 Szabó Sándor kompozíciója  vadászélményeiből  az őszi erdei  hangulattal ötvözve tárja elénk . Mivel maga is gyakorló vadász , saját vadászélményeit , ültette át  cukrász művészi feldolgozásba .

 

Alkotásaik magasba ívelő, könnyed,artisztikus ,finom letisztult formavilágú és igen-igen légies ,ahogyan az a nemzetközi mezőnyben is elvárható .

  Rendkívül finom Szinekkel megáldott mindkét  versenymunkánál érzékelhető: minél tovább  nézegeti  a szemlélő annál jobban rabul  ejti , megérinti szinte lehengerli az ember szépérzetét .

 Kidolgozottságuk ,művészi ,esztétikai és maga a anyag ami cukorból készül  a cukrász szakmát is habozás nélkül megcsodálkoztatásra  készteti!

 

Eddigi arany és ezüst országos érdemeik után sikeres felkészülést és a művészhajlamuk tökéletes megvalósulását kívánja nekik a szakma a jövő évi világbajnokságra !

 

Mindkét mester nagy örömére gyermekeik  is cukrász iskolába  jelentkeznek természetesen a SIPKAY BARNA szent köntöse alá ahol ők is nevelkedtek hajdanán  .  Nagytisztelettel,szeretettel megemlítve, megköszönve egykori szakmai irányítást,indíttatást

 dr P. Farkas Gézánénak( Emike néninek)  és Görömbei Sándornénak  Venesz József díjas ,olimpiai bajnok cukrászmesternek !

 

                    

 

Érdekesség képen „D2”  cukrász artisztikai kategória értékelésének kritériumai

 

Nehézségi fok:

A készítmény elkészítésének nehézségét mérik az egyéni

művészi képesség, az időigény, és egyedi ötletesség alapján.          0 – 25 pont

Nyersanyag feldolgozás/Kivitelezés:

A nyersanyagok szakszerű feldolgozását pontozzák.                       0 – 25pont

Művészi alakítás/Kreativitás:

A készítményről alkotott összbenyomás az etika és

esztétika irányelvei alapján nagyszerű egységet képezzen.               0 – 25 pont

Reklámhatás/Értékesítés ösztönzés:

Ennél a pontnál fontos, hogy a kiállítók egyéni ötleteiket,

elképzeléseiket a cukrászművészet által kivitelezzék,

megvalósítsák.

Fontos, hogy az újszerűséget spontán fel lehessen ismerni               0 – 25 pont

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Összes elérhető pont:                                                                                    100 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában