2011.12.04. 14:46
Cukrász Artisztikai kategóriában ezüst , bronz fokozatú díjakat hozták el megyénk két kiváló cukrász mestere
Bereczki Attila fehérgyarmati és Szabó Sándor Mátészalkai cukrászmester Kiválóan szerepeltek a Knorr Kulináris Akadémia Magyar Bajnokság versenyén .
Bereczki Attila fehérgyarmati és Szabó Sándor Mátészalkai cukrászmester Kiválóan szerepeltek a Knorr Kulináris Akadémia Magyar Bajnokság versenyén .
Mindketten cukorból készítet karamell kompozícióval kápráztatták el a versenyre látogatókat. Kiállítással egybekötőt megmérettetésen a zsűri ezüst és bronz fokozattal tüntette ki magas szakmai munkájukat elismerve .
Bereczki Attila alkotása egzotikus virágkompozíción keresztül tárja elénk a természet virágcsodáját a saját művészi feldolgozásában cukorból megálmodva és valóra váltva.
Szabó Sándor kompozíciója vadászélményeiből az őszi erdei hangulattal ötvözve tárja elénk . Mivel maga is gyakorló vadász , saját vadászélményeit , ültette át cukrász művészi feldolgozásba .
Alkotásaik magasba ívelő, könnyed,artisztikus ,finom letisztult formavilágú és igen-igen légies ,ahogyan az a nemzetközi mezőnyben is elvárható .
Rendkívül finom Szinekkel megáldott mindkét versenymunkánál érzékelhető: minél tovább nézegeti a szemlélő annál jobban rabul ejti , megérinti szinte lehengerli az ember szépérzetét .
Kidolgozottságuk ,művészi ,esztétikai és maga a anyag ami cukorból készül a cukrász szakmát is habozás nélkül megcsodálkoztatásra készteti!
Eddigi arany és ezüst országos érdemeik után sikeres felkészülést és a művészhajlamuk tökéletes megvalósulását kívánja nekik a szakma a jövő évi világbajnokságra !
Mindkét mester nagy örömére gyermekeik is cukrász iskolába jelentkeznek természetesen a SIPKAY BARNA szent köntöse alá ahol ők is nevelkedtek hajdanán . Nagytisztelettel,szeretettel megemlítve, megköszönve egykori szakmai irányítást,indíttatást
dr P. Farkas Gézánénak( Emike néninek) és Görömbei Sándornénak Venesz József díjas ,olimpiai bajnok cukrászmesternek !
Érdekesség képen „D2” cukrász artisztikai kategória értékelésének kritériumai
Nehézségi fok:
A készítmény elkészítésének nehézségét mérik az egyéni
művészi képesség, az időigény, és egyedi ötletesség alapján. 0 – 25 pont
Nyersanyag feldolgozás/Kivitelezés:
A nyersanyagok szakszerű feldolgozását pontozzák. 0 – 25pont
Művészi alakítás/Kreativitás:
A készítményről alkotott összbenyomás az etika és
esztétika irányelvei alapján nagyszerű egységet képezzen. 0 – 25 pont
Reklámhatás/Értékesítés ösztönzés:
Ennél a pontnál fontos, hogy a kiállítók egyéni ötleteiket,
elképzeléseiket a cukrászművészet által kivitelezzék,
megvalósítsák.
Fontos, hogy az újszerűséget spontán fel lehessen ismerni 0 – 25 pont
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Összes elérhető pont: 100 pont.