Helyi közélet

2011.12.21. 13:32

Valóra váltak az álmok Újfehértón

Újfehértó - Az újfehértói Kukucska család visszaköltözhet a felújított házba, az olvasói adományok pedig még szebbé teszik az ünnepet.

Újfehértó - Az újfehértói Kukucska család visszaköltözhet a felújított házba, az olvasói adományok pedig még szebbé teszik az ünnepet.Bekopogtatott kedd este szerkesztőségünk Jézuskája újfehértói Kukucska család lakásának ajtaján. Pontosabban csak az ideiglenes otthonul szolgáló Széchenyi utcai lakás, a nagymama házának ajtaján, s azonnal vége lett a csendes esti hangulatnak, a tévézésnek, a tanulásnak. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen munkatársaink azzal a sok ajándékkal állítottak be, amelyet a december elején megjelent írásunk után önzetlen és segítőkész olvasóink ajánlottak fel különféle adományokban, hogy az eddig oly sokat szenvedett Kukucska Zoltánnénak és három gyermekének szép legyen az idei karácsonya.

Kétszeresen is hálás

Miközben a gyermekek lázas izgalommal bontogatták a csomagokat,az édesanya a következőket mondta:

- A Kelet-Magyarországnak kétszeresen is hálás vagyok. Először azért, mert májusban megjelent rólunk egy írás és az életveszélyes házunkról, s a cikk után jelentkezett egy nyíregyházi ügyvéd úr, aki az építészmérnök barátjával felvállalta, hogy újjáépíttetik a lakásunkat. Szinte az egész házat újjá kellett építeni, nagyon szép lett minden. Csütörtökön már költözhetünk, s este már ott is alszunk. Nagyon várjuk azt a pillanatot, hiszen odaköt bennünket minden. A (vissza)költözés miatt csütörtökön és pénteken szabadságon vagyok, de az ünnepek után, kedden már megyek dolgozni. A gyermekeknek téli szünetük lesz, de már az előző napokon megfőzök, hogy legyen mit enniük. Nagyok már, megvannak felügyelet nélkül is.

(Természetesen lapunk bemutatja majd a régi-újotthont is, osztozni szeretnénk a család örömében, hiszen nekünk is nagy siker, hogy a magunk módján hozzájárulhattunk a család boldogságához. A terveink szerint az ünnepek után, januárban bemutatjuk, hogy „az álomépítők" milyenné is varázsolták a tavasszal megsüllyedt alapú, megrepedt falú épületet.)

- Másodszor pedig azért vagyok hálás az újságnak, illetve a segítőkész olvasóknak, az összes adakozónak, hogy ezt a sok szép mindent nekünk felajánlották. Köszönet a Kugler családnak a televízióért, a 3M Terminál Kft.-nek a számítógépért, köszönet mindazoknak, akik névvel vagy név nélkül anyagilag támogatást adtak, vagy adományokban önzetlenül tettek azért, hogy nekünk jobb legyen.

Felhőtlen öröm

A csomagokból egyszercsak előtűnik egy bőrlabda. Krisztián és Zoltán szeme felcsillan, hiszen mint kiderül, nagyon szeretnek focizni. Azonnal bemutatót rendeznek dekázásból - közben a család nőtagjai aggódnak a konyhai berendezésért -, s mint a srácok elmesélik, egyszer majdnem elfelejtettek este hazamenni a focizásból, olyan jól érezték magukat a bőrgolyó kergetése közben.

Lívia is megtalálta a neki szánt ajándékot. Az elegáns csomag a Douglas Parfüméria két szolgáltatás-utalványát tartalmazta. Mint elárulta, ha édesanyja elengedi, a szilvesztert Debrecenben szeretné tölteni, s előtte éppen jó lenne kihasználni az ajándékba kapott körömlakkozási és sminkelési szolgálatást.

Hosszan lehetne sorolni, mi minden került még elő a csomagokból. A család egyaránt örült a tartós élelmiszereknek, az édességeknek, a cipőknek, a ruháknak. Míg az édesanyával beszélgetünk, Zoltán és Krisztián már szereli is össze az ajándékba kapott számítógépet.

- Ha visszaköltözünk a lakásunkba, kapunk anyától karácsonyra internetlehetőséget - meséli Zoltán, aki finommechanikai műszerésznek tanul Nyíregyházán. - Nagyon jó lesz, mert a tanulmányaim többször is igénylik az internetet. Ha eddig kellett, átmentem a szomszédba vagy a rokonokhoz, de otthon dolgozni, s bármikor internetezni remek érzés lesz.

Köszönet minden segítőnek

Szívesen néznénk még tovább a Kukucska család örömét, de későre jár, az édesanyának hajnali 3.30 órakor kelnie kell, hogy 6 órai kezdésre beérjen nyíregyházi munkahelyére. Búcsúzáskor még hozzáteszi:

- Köszönöm mégegyszer mindenkinek - az ügyvéd úrnak, a mérnök úrnak, a munkások csapatának, az újság olvasóinak - mindazt a segítséget, amit kaptunk egyrészt a házunk felújításához, másrészt az ünnep szebbé tételéhez. Hadd kívánjak mindenkinek az egész családom nevében áldott és békés karácsonyt, boldog új esztendőt.

A Kelet-Magyarország szerkesztősége egy-egy 6 hónapos újságelőfizetést ajándékoz a Segítünk! akcióban bemutatott 3 családnak, így kívánva sikerekben és olvasnivalókban gazdag új esztendőt nekik.

- M. Magyar László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában