Helyi közélet

2012.01.11. 14:34

Ájemef a fellegben

Ha kutatnák a közvéleményt, nem készpénz, de alighanem kevesen válaszolnának határozottan a Mi is az az IMF? kérdésre. A hétköznapi magyar annyit tud az angol rövidítésről, hogy a csapból is az „ájemef” folyik. Hogy pontosan mi folyik ebben az országban, az egy másik kérdés, ami viszont tény: Fellegi repül. Ladányi Tóth Lajos jegyzete

Ha kutatnák a közvéleményt, nem készpénz, de alighanem kevesen válaszolnának határozottan a Mi is az az IMF? kérdésre. A hétköznapi magyar annyit tud az angol rövidítésről, hogy a csapból is az „ájemef” folyik. Hogy pontosan mi folyik ebben az országban, az egy másik kérdés, ami viszont tény: Fellegi repül. Ladányi Tóth Lajos jegyzeteAz IMF-tárgyalásokkal megbízott tárca nélküli miniszter szerdán Washingtonban előkészítő megbeszéléseken képviseli a hazát, amit egyaránt árgus szemekkel figyelnek a befektetők, a részvényesek, a potentátok, az ellenzékiek és a kiszolgáltatotta sodródó honpolgárok.

Nem nélkülöz minden alapot a Nemzetközi Valutaalappal folytatandó tárgyalássorozat, hiszen a fennálló véleménykülönbséget kellene a megegyezés szintjére emelni. Ha nem is lélegzetvisszafojtva várja Magyarország a végeredményt, a fojtogató jelenben minden apró sikerélményre szükség van. Ez viszont rangadó a javából, amit még a miniszterelnök is nyomon követ a díszpáholyból. „Részünkről semmilyen előfeltétele nincs a tárgyalásoknak, azok során minden olyan kérdés megvitatható, amelyet a tárgyalófelek szükségesnek tartanak”.

A forint a fellegekben szárnyal (egyesek bukszájukban kotorászva mélyrepülésnek könyvelik el), a washingtoni landolással földet érhetnek a valóságtól esetlegesen elrugaszkodó gondolatok, ami üdvözítő lehet a jövőre nézve. Egy biztos: egyre több a földönfutó.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában