Helyi közélet

2012.01.19. 12:11

Húsvétra elkészül Kisvárda legújabb közparkja

Kisvárda – A tervek szerint húsvétra elkészül, a Szent György téren, a görög katolikus templom előtt, mintegy ezer négyzetméternyi területen Kisvárda legújabb parkja az egyházközség önerejéből.

Kisvárda – A tervek szerint húsvétra elkészül, a Szent György téren, a görög katolikus templom előtt, mintegy ezer négyzetméternyi területen Kisvárda legújabb parkja az egyházközség önerejéből.A hívek adományaiból, felajánlásaikból, (kőműves, kertészeti, villany stb.) az egyházközség önerejéből, úgy szeretnénk megépíteni, – mondta Grunda János görög katolikus parókus atya – hogy a város ékessége legyen. Térburkolással, füvesítéssel, fák, cserjék, és bokrok ültetése mellett, locsolási lehetőség beépítésével, korszerű világítással kívánjuk a város legszebb parkjává varázsolni.

Stációk padokkal

A most épülő park tulajdonjoga a görög katolikus egyházé, de a jövőben szeretnék közösen gondozni a várossal,a görög katolikus templom előtt a Szent György téren elkészülő parkot. Már elkészült az első stáció, (a keresztút egy–egy állomása; az ezt jelképező kép, dombormű, szobor) a templom védőszentjének, Szent Györgynek az ikonja.

A következők készülnek el még húsvétig 1. Húsvét, 2. Mária oltalma, 3. Szent Mihály és Gábor arkangyalok, 4. Karácsony, 5. Vízkereszt, 6. Gyertyaszentelő Boldog asszony, 7. Örömhírvétel, 8. Keresztelő Szent János, 9. Péter Pál, 10. Úrszínváltozás, 11. Mária mennybemenetele, valamint, a 12. Szent István.

– Stációk előtt padokat helyezünk el, hogy az ott sétálók, az arra járók, a padokon le tudjanak ülni elé. Az ikonok alatti imádságot elimádkozhatják, az élőkért, halottakért egyaránt. Szeretnénk elérni azt, hogy nem csak az egyházközségünké, hanem mindannyiunk, a városlakók parkjává válna ez a templom előtti rész – mondta befejezésül János atya.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában