Helyi közélet

2012.02.12. 16:41

Elsősegély a babáknak

Nyíregyháza - Baba-Mama Klub várja Sóstóhegy kismamáit tavaly októberétől minden szerdán, délelőtt 9 órától a Szabó Lőrinc Tagintézmény könyvtárában, melyet a Sóstóhegyi Közművelődési Színtér szervez.

Nyíregyháza - Baba-Mama Klub várja Sóstóhegy kismamáit tavaly októberétől minden szerdán, délelőtt 9 órától a Szabó Lőrinc Tagintézmény könyvtárában, melyet a Sóstóhegyi Közművelődési Színtér szervez. A foglalkozások célja, hogy az iskola fogalma már kiskorban a szeretetteljes légkört jelentse, ezért változatos programok várják a babás szülőket, mint a meseolvasás, zenehallgatás, közös játékok a babákkal és különleges előadások a mamáknak. Február 8-án nagy érdeklődéssel fogadták Márton Béla mentőtiszt hallgatót. Az anyukák a leggyakrabban előforduló gyermekbalesetek ellátásáról kaptak gyakorlati felvilágosítást szóban és bemutatva. Hegyiné Filkó Mónika fiatal anyuka, saját bevallása szerint, most rengeteg olyan hasznos tanácshoz jutott, amivel magabiztosabban láthatja el gyermekét otthon, amíg a mentőszolgálat segítsége megérkezik. Szilágyiné Evelin és Jósvainé Ferku Tímea számára a sebkötözés és az újraélesztés bemutatása és elmagyarázása adott nagyobb önbizalmat a lehetséges veszélyes helyzet kezeléséhez. Az elsősegély nyújtására és az otthoni ellátás megismerésére olyan nagy az igény, így a következő alkalommal ismét ez lesz a téma a Baba-Mama Klubban.Sipeki Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában