Helyi közélet

2012.02.17. 11:14

Kilakoltatás szélén: bajban vannak az állatvédők

Nyírmada - Közel 50 állat jövője vált kétségessé azzal, hogy a Kóborlók Állatvédelmi Egyesületnek február végéig el kell hagynia  az adományba kapott telepet Nyírmadán.

Nyírmada - Közel 50 állat jövője vált kétségessé azzal, hogy a Kóborlók Állatvédelmi Egyesületnek február végéig el kell hagynia  az adományba kapott telepet Nyírmadán.– A területet, ahol a menhelyet üzemeltettük egy támogatónktól kaptuk meg ideiglenes használatra. A tulajdonos előre szólt, hogy egyszer majd szeretné maga hasznosítani a földet, ez az idő most jött el. Február végéig kaptunk haladékot, ha addig nem sikerül új helyet találnunk, még két hétig maradhatunk. De utána mennünk kell az összes mentett kutyánkkal együtt – tájékoztatott Balázsi Barbara önkéntes. – Ismerve az állatvédelemmel és -mentéssel foglalkozó egyesületek, alapítványok illetve menhelyek körülményeit, nem valószínű, hogy ennyi kutyát be tudnának fogadni ilyen rövid időn belül. És ha nem ők, akkor a gyepmesteri telep lesz az, aki gondoskodik az állatok sorsáról. Ebben az esetben pedig nagy valószínűséggel altatás vár  az állatokra – tette hozzá Balázsi Barbara.

A menhelyen jelenleg ellátott 45 kutyus harmadának Németországban már van örökbe fogadó gazdija, oda azonban csak márciusban utazhatnak. Az ellátásukról azonban addig is gondoskodni kell. – Az egyesület számára a legnagyobb segítség most az lenne, ha olyan – bekerített – telekre költözhetnének, amely kellően tágas a menhely további működtetéséhez, és ahol lehetőség szerint épület is található az állatok ellátásához szükséges felszerelések – edények, takarók, szalma, hordózók, ketrecek – tárolásához. Területileg Nyírmada, vagy Nyírmada közelében fekvő terület jöhet szóba, mert az egyesület munkatársai, illetve az állatok gondozásában részt vevő önkéntesek nagy része helyi lakos. Akinek ötlete van a menhely megmentésével kapcsolatban, illetve ideiglenes vagy végleges megoldást tudna nyújtani a Kóborlók Állatvédelmi Egyesület problémájára, Balázsi Barbarát keresheti a 30/393-4570-es számon.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában