Helyi közélet

2012.03.22. 19:26

C-vitamindús felajánlás a mándiaknak

Mánd - Hegedűs Zsuzsa, a Minden Gyerek Lakjon Jól! alapítvány kuratóriumának elnöke is Mándon járt.

Mánd - Hegedűs Zsuzsa, a Minden Gyerek Lakjon Jól! alapítvány kuratóriumának elnöke is Mándon járt.Ötezer doboz C-vitamint ajánlott fel a GlaxoSmithKline Kft. a hátrányos helyzetű családokat segítő Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítványnak. Csütörtökön Mándon Hegedűs Zsuzsa, az alapítvány kuratóriumának elnöke és dr. Rékassy Balázs, a GSK kormányzati kapcsolatok igazgatója adták át a vitaminadományt az egyik leghátrányosabb helyzetű kistérség halmozottan hátrányos helyzetű családjainak. A következő napokban az alapítvány önkéntesei segítenek abban, hogy a rászoruló famíliákhoz eljussanak a vitaminfelajánlások.

Az ominózus mennyiség ötezer halmozottan hátrányos helyzetű többgyermekes család C-vitaminszükségletét biztosítja két hónapra.

Tavaly a Minden Gyerek Lakjon Jól alapítvány az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségének 300 településén 15 147 halmozottan hátrányos helyzetű többgyerekes család számára biztosított az egész évi zöldség- és fehérjeszükségletükhöz szükséges vetőmagot és kishaszonállatot. A 2012-es akció célja az, hogy a programba tavaly nem jelentkező mintegy 500 kistelepülésen élő 51 436 halmozottan hátrányos helyzetű gyerekes családból minél többet juttassanak hasonló lehetőséghez.

– A társadalmi felelősségvállalás a mai világban nélkülözhetetlen, hiszen a szociális olló egyre jobban nyílik, és a felzárkóztatás elősegítése mindnyájunk közös ügye. Ezek a gyerekek egytől egyig a mi gyerekeink. Mi, felnőttek vagyunk felelősek azért, hogy mindegyikük megkapja a fejlődéséhez szükséges egészséges táplálékot. Minden adományra nagy szükség van, különösen örülünk a vitamincsomag-felajánlásnak – mondott köszönetet Hegedűs Zsuzsa Mándon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában