Helyi közélet

2012.03.07. 13:25

Csökken a vízkár száma, nő az ingatlan értéke

Tunyogmatolcs - Jelentős szakaszhatárhoz érkezett a belterületi vízrendezés folyamata Tunyogmatolcson. Elkészült az első ütem rekonstrukciója, mindeközben pedig 296 millió forintos összköltségvetéssel kiépült a második ütem.

Tunyogmatolcs - Jelentős szakaszhatárhoz érkezett a belterületi vízrendezés folyamata Tunyogmatolcson. Elkészült az első ütem rekonstrukciója, mindeközben pedig 296 millió forintos összköltségvetéssel kiépült a második ütem.– A 2600 lelkes településünkön a beruházás által csökken a valószínűsíthető vízkárok száma, és ezáltal nő az ingatlanok értéke. Kedden jártam a helyszínen, és jóleső érzéssel töltött el, hogy láttam a projekt eredményét – mondta Soltész Bertalan polgármester.

Tunyogmatolcs az ország belvíztől legjobban veszélyeztetett belvízrendszerei közé tartozik. Ezért is volt nagyon időszerű a beruházás megvalósulása, amely az Észak-Alföldi Operatív Program támogatási rendszerére támaszkodhatott – jegyezte meg Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője.

– A Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése folyamatban van, ennek részei a Szamos-Kraszna-közi tározóhoz kapcsolódó belterületi vízrendezések. A projekt megvalósulását az unió és a magyar állam 90 százalékban támogatta, a 10 százalék önerőt az önkormányzat saját forrásból biztosította – tette hozzá Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke.

Kató Sándor, a FETI-VIZIG műszaki igazgató helyettese közölte, hogy az ominózus belterületi vízrendezés harmadik ütemének előkészületei folyamatban vannak, amelyhez minden tőlük telhető segítséget megadnak.

Ladányi Tóth Lajos    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában