Helyi közélet

2012.03.21. 14:04

Méhkaptárokat kíséreltek meg ellopni Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás elkövetése miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, akik március 9-én méhkaptárokat kíséreltek meg eltulajdonítani egy Nyíregyháza külterületén lévő körbekerített ingatlanról.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás elkövetése miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, akik március 9-én méhkaptárokat kíséreltek meg eltulajdonítani egy Nyíregyháza külterületén lévő körbekerített ingatlanról.A körbekerített területen mintegy száz méhkaptár van elhelyezve méhcsaládokkal, melyek összértéke több millió forint. Az elkövetők egy kisteher gépkocsival kívánták elszállítani a kaptárakat, de cselekményük közben megzavarták őket, így a már kihordott 12 db kaptárt és a nyitott állapotban lévő gépkocsit is hátrahagyva menekültek el a helyszínről. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a bejelentést követően azonnal megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen elkövetők felkutatása érdekében.

A nyomozás eredményeképpen már másnap sikerült elfogni és őrizetbe venni két 34 és 25 éves nyíregyházi férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével, valamint harmadik társuk országos körözését rendelték el. A két korábban elfogott gyanúsított azóta már előzetes letartóztatásban van, míg körzött 35 éves társukat szerdán fogták el, és vették őrizetbe a nyomozók, akinek szintén kezdeményezik előzetes letartóztatását. A rendőrök az eljárás során azt is vizsgálják, hogy az elfogott személyek összefüggésbe hozhatók-e más, hasonló bűncselekmény elkövetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában