Helyi közélet

2012.03.05. 15:28

Milyen szempont szerint választana általános iskolát gyermekének?

Olvasóinktól arról érdeklődtünk, hogy ők milyen szempontok alapján választatnának általános iskolát gyermeküknek.

Olvasóinktól arról érdeklődtünk, hogy ők milyen szempontok alapján választatnának általános iskolát gyermeküknek.Knobloch Alexandra számára nem a leendő oktatási intézmény közelsége lenne a fő szempont. – Inkább a hagyományok és az iskola hírneve esetemben a döntő. Én akár minden reggel elvinném a gyermekem az iskolába, ha a helyzet úgy kívánná.

Tarsoly Lászlóné három gyereket nevelt fel, így saját tapasztalatiról számolt be. – Nyírteleken élünk, így nekem nem is nagyon volt más választásom, mint hogy a helyi általános iskolába irassam be a gyerekeket. Nem akartam és nem is tudtam volna őket behordani a megyeszékhelyre. Egyébként nem is kellett csalódnom, jó iskola a nyírteleki.

Csernijenko Patrícia az Eötvösbe járt, jól is érezte ott magát. – Ha a későbbiekben is megmarad az iskola jelenlegi színvonala, akkor szívesen járatnám oda a gyermekemet is.

Nyitrai Beatrix Apáczais volt, ő is afelé hajlik, hogy a gyermeke tovább vigye ezt a hagyományt. – Szempont lehet még az, hogy ismerős gyermek megy-e vagy jár-e az iskolába.

Sima Tamás előzetesen biztosan tájékozódna a lehetséges iskolákról. – Az első szempont ennek ellenére a közelség lenne.

Mitró Ákos szerint a legfontosabb a jó hírnév. – Az okatás színvonala lenne a mérvadó, de nem mindegy a távolság sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában