Helyi közélet

2012.03.22. 12:52

Nyíregyháza legbiztonságosabb helyén jártunk

Nyíregyháza - Óráról órára változhat a legbiztonságosabb helyének címe Nyíregyházán, de délig egészen biztosan a Bujtosi tó környéke volt ez.

Nyíregyháza - Óráról órára változhat a legbiztonságosabb helyének címe Nyíregyházán, de délig egészen biztosan a Bujtosi tó környéke volt ez.Miért? Mert itt gyakorlatoztak a rendőrök és a BVI dolgozói a kiképzett kutyákkal. A közel tucatnyi számú eb minden rezdülésre figyelt, hiszen pont ez volt a feladatuk.

Sógor Csaba R. őrnagy érdeklődésünkre elmondta: - Csütörtök délelőtt összevont képzésen vett részt a Bujtosi tó környékén az MRFK és a BVI kutyás állománya. Ennek célja az volt, hogy teszteljük, éles, beállított helyszíneken hogyan dolgoznak a szolgálati kutyák, hogyan működnek együtt a kiképzővel, valamint készülünk az országos rendőrkutyás versenyre, ahol a most legjobbakból kerül ki az a páros, akik a megyét ezen a megmérettetésen képviselhetik. A feladatok összetettek voltak, kezdtünk akadály pályával, (palánkon, létrán közlekedett a kutya) fegyelmező gyakorlattal folytattuk, (pórázon, póráz nélkül) végül egy járőr útvonalon kell igazoltatást, támadás elhárítást, bűnöző elfogását végezni. Természetesen a gyakorlatok végrehajtása után kiértékeljük az eredményt, mert a végső cél nyilván a szolgálat pontosabb, biztonságosabb végrehajtása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában