Helyi közélet

2012.04.29. 13:08

Tavaszi varázs fúvós zenészekkel

Nyíregyháza - A nagy múltú együttes sokat fejlődött az elmúlt három évben a nyíregyházi születésű Bakó Levente művészeti vezető irányításával.

Nyíregyháza - A nagy múltú együttes sokat fejlődött az elmúlt három évben a nyíregyházi születésű Bakó Levente művészeti vezető irányításával.

Fúvóskoncerttel fejeződött be a Helló Nyíregyháza közösségerősítő programsorozat zenei fejezete április 27-én a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban. A tavaszi koncert házigazdája a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar volt Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész, karnagy vezetésével.

A művészeti együttes műsorán musicalek, filmzenék és hazai-nemzetközi világslágerek szerepeltek.

A hangverseny Frederick Loewe: My Fair Lady művével kezdődött, amely rögtön varázslatos hangulatot teremtett a teltházas rendezvényen. Ezt követte egy kiváló nyíregyházi tehetség, a Művészeti Középiskola növendékének, Obbágy Annának virtuóz, kiegyensúlyozott és korához képest érett és igen meglepő zenei megoldásokat alkalmazó játéka, aki Gershwin: Kék Rapszódiáját adta elő zongorán a zenekar kíséretében.

Nagy szakmai kihívás volt a fúvószenekar tagjai számára a zongorista játékával való együttélés, de jól megoldották ezt a nehéz feladatot is. A nagy múltú együttes sokat fejlődött az elmúlt három évben a nyíregyházi születésű Bakó Levente művészeti vezető irányításával. A kiemelkedő, magas színvonalú szakmai munkát jelzi, hogy 2012. január elsején az újévi minősítő koncerten kiemelt arany minősítést kapott az együttes.

A pénteki koncert második része Hans Kolditz: Sztárparádé című kompozíciójával indult. A nagyszerű zenei válogatás alkalmat adott a különféle zenekari hangzás elemek kibontakoztatásának. A közönség örömmel hallgatta a szép fúvós szólókat és a merészen gyors tempóban előadott virtuózabb szakaszokat.

A tavaszi varázs következő állomását három világsláger (Máté Péter: Zene nélkül mit érek én..., Morgan-Pauzeri: El Bimbo, Johan de Mej: Abba varázs) jelentette. Csernák Mónika énekelte mindhárom számot kiváló stílusérzékkel, ízlésesen és nagyon dinamikusan. Amikor a közönség már azt gondolta, hogy nem lehet fokozni az este pillanatait, akkor csendültek fel a Karib-tenger kalózai című film jól ismert dallamai. A közönség vastapssal köszönte meg a koncertet, s hálás volt a ráadásként eljátszott számokért is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában