Helyi közélet

2012.05.10. 15:57

A szavazás megtörtént, de még semmi sem biztos Szakolyban

Szakoly - Szerda délután gyűlt össze Szakoly település apraja-nagyja, hogy a helyi oktatási intézmény sorsáról, jövőjéről döntsenek. Komoly kérdésben kellett ugyanis állást foglalni. Az egyik lehetőség szerint a megyei kormányhivatal keze alá kerülne az Arany János nevét magán viselő intézmény, a másik esetben pedig a Baptista Szeretetszolgálat venné át a fenntartói jogokat.

Szakoly - Szerda délután gyűlt össze Szakoly település apraja-nagyja, hogy a helyi oktatási intézmény sorsáról, jövőjéről döntsenek. Komoly kérdésben kellett ugyanis állást foglalni. Az egyik lehetőség szerint a megyei kormányhivatal keze alá kerülne az Arany János nevét magán viselő intézmény, a másik esetben pedig a Baptista Szeretetszolgálat venné át a fenntartói jogokat.A részletekről Szűcs Gabriellát, a település polgármesterét kérdeztük. – Leszögezném, ez még nem egy végleges döntés volt, hanem csak egy előzetes véleménynyilvánítás. Az egész folyamat úgy kezdődött, hogy megkeresett bennünket a szeretetszolgálat azzal, hogy ha olyan a tásrsadalmi megítélése a pedagógusok, szülők közt, akkor szívesen átvennék az iskolánkat. A nevelőtestület, a diákönkormányzat és a szülői munkaközösség is végül minősített többséggel döntött a Baptista Szeretetszolgálat mellett. Ez azonban nem jelent mást, csak azt, hogy megkezdődik a szeretetszolgálat és az önkormányzat között egy tárgyalássorozat. Mindkét fél megvizsgálja a lehetőségeit, a baptisták tájékozódnak az iskola gazdasági helyzete felől, és csak ezután lépünk tovább a kérdésben.

Szűcs Gabriellától azt is megtudtuk: a fórum után a képviselőtestület is összeült, és ők is megszavazták a tárgyalások megkezdését. 29-en szavaztak igennel, 4-en nemmel, 9 fő pedig nem élt a szavazati lehetőségével, 5 fő nem jelent meg az ülésen. Összességében tehát még nem jelenthetjük ki a fenntartóváltást Szakolyban, csak egy dolog biztos: a tárgyalások megkezdődtek az önkormányzat és a Baptista Szeretetszolgálat között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában