Helyi közélet

2012.05.07. 13:25

Idén is a biztonságra hajtanak

Nyíregyháza - A Michelin állja a szavát, idén is megrendezi a Michelin Bringafesztivált.

Nyíregyháza - A Michelin állja a szavát, idén is megrendezi a Michelin Bringafesztivált.Tavaly szervezett először a Michelin Bringafesztivált, hatalmas sikerrel. Már akkor elhangzott, hogy ezt a programot újra szeretné a vállalat megrendezni. Az ígéretét be is tartja, hiszen a Michelin jóvoltából május 26-án ismét bringára pattanhatnak a kerékpározás szerelmesei, hogy a Kossuth téren találkozva tartalmasan töltsék el ezt a szombati napot, a biztonságra hajtva. Mert hajtani kell, de nem mindegy, hogyan! A Michelin eseménye arra irányítja rá a résztvevők figyelmét, hogy kerékpározni jó, de csak biztonságban érdemes, mások számára láthatóan, felszerelt kerékpárral és főleg sisakban. A Michelin kerékpáros eseményein résztvevőktől azt kérik, mindenki viseljen sisakot, a legkisebbeknek pedig a Michelin ajándékba adja a biciklis fejvédőt.

Jó programból nem lesz hiány, a gyerekeknek Junior Bike körözés korosztályok szerint. A családoknak, barátoknak kényelmes sóstói tekerés, a legedzettebbeknek pedig a Tokaj-túra a kínálat. A közlekedés biztonságát úgy lehet javítani, ha a közlekedők hozzáállása is változik. Ezt a feladatot vállalja immár másodjára a Michelin a gyerekek és felnőttek számára összeállított játékokkal, feladatokkal, fejtörőkkel. Remélhetőleg még sokáig, hiszen Nyíregyházán a Michelin jelenléte látható és kézzelfogható, a közlekedésbiztonság terén különösen.

Népszerűsítik a biztonságos közúti közlekedést

Az idei Michelin Bringafesztiválon lesz kerékpáros KRESZ park gyerekeknek, a felnőtt bringások, akik autóvezetőként is közlekednek, pedig ismét kipróbálhatják a Michelin különleges szimulátorát, amely a kerekek légnyomásának fontosságával szembesíti a vezetőket.  Bemutatók, koncertek, értékes nyeremények sorsolása várja majd a résztvevőket. A Michelin idén is arra ösztönöz bennünket: Hajtsunk a biztonságra!További információ és regisztráció a www.michelinbringafesztival.hu weboldalon.

A nyíregyházi esemény része annak az európai programsorozatnak, melyet a Michelin Csoport azért indított el, hogy a gyerekek és fiatalok körében népszerűsítse a biztonságos közúti közlekedést. Európa számos országában, sokrétű programokkal, 2012. június végéig 730 ezer fiatal részvételével valósulnak meg a Michelin programjai. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában