Helyi közélet

2012.05.02. 12:04

Nyolcmilliós betörés Nyíregyházán

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya lopás miatt vett őrizetbe két 37 illetve 56 éves nyíregyházi férfit.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya lopás miatt vett őrizetbe két 37 illetve 56 éves nyíregyházi férfit.A rendelkezésre álló adatok szerint, április 28-a és május 1-e között lakatlefeszítés módszerével törtek be egy nyíregyházi telephely területére, ahonnan eltulajdonítottak egy mezőgazdasági vontatót, egy trélert valamint egy transporter kisbuszt. A járműveken kívül elvittek még autó alkatrészeket, kézi szerszámokat és a telephelyen parkoló tehergépkocsikból több száz liter gázolajat is leszívtak.

Május 1-én a telephelytől kb. 1 km-re lévő úton az arra járó rendőröknek feltűnt az ott őrizetlenül álló tréler rajta a kisbusszal. A szolgálatban lévő rendőrök ellenőrizték a járműveket, majd értesítették a tulajdonost arról, hogy járművei rossz helyen parkolnak, akadályozzák a forgalmat. Ekkor derült ki, hogy a járműveket a közeli telephelyről ismeretlenek eltulajdonították.

Mint később kiderült éppen ekkor a két gyanúsított a szintén ellopott traktort vitte el egy nyírtelki ingatlanra. Mire visszatértek a másik két járműért, a rendőrök már várták őket. A lopással okozott kár meghaladja a nyolc millió forintot, melynek jelentős része a járművek lefoglalásával megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában