Helyi közélet

2012.05.17. 13:45

Természetvédelem - házi praktikákkal

Nyíregyháza - A napokban indította el „Házi természetvédelem” című kampányát az E-misszió nyíregyházi egyesülete. A kampány a Vidékfejlesztési Minisztérium „Zöld forrás” pályázati támogatásából valósulhat meg.

Nyíregyháza - A napokban indította el „Házi természetvédelem” című kampányát az E-misszió nyíregyházi egyesülete. A kampány a Vidékfejlesztési Minisztérium „Zöld forrás” pályázati támogatásából valósulhat meg.A részletekről dr. Szigetvári Csaba, az egyesület projektvezetője beszélt a Bessenyei téren megrendezett sajtótájékoztatón.

– Joggal lehetünk büszkék nemzeti parkjainkra, védett értékeinkre, de emellett nem szabad megfeledkezni arról a természeti gazdgságról sem, ami a mindennapokban vesz körbe bennünket. Ezért mi, állampolgárok vagyunk felelősek. Éppen ebből a célból készítettük el szemléletformáló kiadványunkat, melyből bárki megismerheti a mindennapi, ház körüli természetvédelem egyszerű eszközeit, praktikáit. Szeretnénk, ha ingyenes kiadványunk segítségével nem csaupán magánszemélyek, lakóközösségek, de példamutató módon a városi közintézmények, hivatalok, iskolák és óvodák is minél nagyobb számban figyelnének oda a környezetre – tette hozzá a szakember.

A projektvezető zárásképp hozzátette: a természet megóvásának ház körüli praktikáival az érdeklődők személyesen is megismerkedhetnek. Az egyesület május 19-én délelőtt tíz órától vár mindenkit a Robinson domb mellé, ahol bemutatják a legegyszerűbb házi természetvédelmi eszközöket is egy természevédelmi nap keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában