Helyi közélet

2012.06.20. 12:43

Érettségi tétel lett a Tirpákia Tündérkert

Nyíregyháza - Nyíregyháza két gimnáziumában a lakóhelyünk irodalmi hagyományait vizsgáló érettségi tételek között szerepel a Móricz Zsigmond Színház 2011 őszén tartott ősbemutatója, a Tirpákia Tündérkert.

Nyíregyháza - Nyíregyháza két gimnáziumában a lakóhelyünk irodalmi hagyományait vizsgáló érettségi tételek között szerepel a Móricz Zsigmond Színház 2011 őszén tartott ősbemutatója, a Tirpákia Tündérkert.Az emlékezetes dráma egyik szerzőjét, Onder Csabát arról kérdeztük, miképpen élte meg, hogy a mű hirtelen tananyag lett, azaz bevonult az oktatásba? Onder Csaba elmondta: természetesen nagyon örül, és alkotóként büszke arra, hogy a Tirpákia Tündérkert a szaktanárok és a diákok döntése nyomán érettségi tananyaggá vált Nyíregyháza két vezető gimnáziumában is.

A Vörös Postakocsi folyóirat és a Móricz Zsigmond Színház hosszú évek óta dolgozik együtt: a darab s annak fogadtatása közös sikereik legszebbike. Lapjuk Móriczhoz és Krúdyhoz köthető tematikus számai „kötelezők" voltak már korábban is a város és a megye több középiskolájában. Mindez együtt a kreatív, igényes munkába vetett hitet erősíti meg benne. Onder Csaba végül hozzátette: - Csak ennek van értelme. Az idő ennek dolgozik...

Karádi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában