Helyi közélet

2012.06.05. 14:01

Félig már mennek a szökőkutak

Nyíregyháza - A jó idő még várat magára, de június elsején beindultak a csobogók Nyíregyházán. Igaz nem mindegyik.

Nyíregyháza - A jó idő még várat magára, de június elsején beindultak a csobogók Nyíregyházán. Igaz nem mindegyik.Megkezdődött a nyár, legalábbis a naptár szerint. Nem csoda azonban ha ezt nem érezzük minden nap a bőrünkön, ugyanis napok óta készenléti állapotban van az ország, jégesőre, lehűlésre számítanak a szakemberek. Ezzel szemben, a forróbb májusi napokon – merthogy abból akadt bőven – felforrósodva vártuk mikor indulnak be a közterek szökőkútjai. Június 1-jén, hangzott a válasz.

Így aztán hatodik hónapunk elsején – fittyet hányva az időjárásra – valóban megindult a részleges csobogás Nyíregyházán. A nagy szökőkút (Életfa) egyelőre nem üzemel még, a város vezetése kutatja a köz véleményét, mit is kezdjen vele a jövőben. A sokakat vitára késztető építmény üzemeltetése ráadásul havi egymillió forint körül mozog.

A témával kapcsoltban megkerestük a NYÍRVV Kft.-t is, ugyanis szerettük volna megtudni, hogy ha már egyszer bekapcsolták, miért csak félgőzzel üzemelnek a kutak, és természetesen, hogy mennyibe kerül mindez nekünk. Hamarosan jönnek a részletek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában