Helyi közélet

2012.06.15. 09:41

Harc a belvíz ellen

Nyírbogát - Nyírbogát határából indul a Máriapócsi-főfolyás, hogy majd Demecser közelében a Lónyay-főcsatornába szállítsa a környező területek belvizét. Ugyanakkor ez a főfolyás táplálja a Leveleki-víztározó vizét is, s a folyamatos vízmozgástól mindig jó minőségű a leveleki tóstrand vize.

Nyírbogát - Nyírbogát határából indul a Máriapócsi-főfolyás, hogy majd Demecser közelében a Lónyay-főcsatornába szállítsa a környező területek belvizét. Ugyanakkor ez a főfolyás táplálja a Leveleki-víztározó vizét is, s a folyamatos vízmozgástól mindig jó minőségű a leveleki tóstrand vize.Mindezek miatt fontos szerepet tölt be a főfolyás, amelyet a közelmúltban felújított a vízügyi igazgatóság. A munkálatok során szélesítették és mélyítették a medret, s megerősítették a töltést is, ahol kellett. A komplex vízrendezés záró rendezvényét ma délelőtt tartják a leveleki kempingben.

A további részletekről hamarosan több információ olvasható majd itt a SZON-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában