Helyi közélet

2012.06.16. 10:33

NFM: A térségi igények alapján korrigálták a vasúti menetrendet

Budapest, 2012. június 16., szombat (MTI) - A térségi egyeztetések nyomán az áprilisi menetrendi változások óta alacsonyabb járatszámmal üzemelő tíz vasútvonalon a helyi igényeknek megfelelően módosították a menetrendet június 16-tól - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklődésére.

Budapest, 2012. június 16., szombat (MTI) - A térségi egyeztetések nyomán az áprilisi menetrendi változások óta alacsonyabb járatszámmal üzemelő tíz vasútvonalon a helyi igényeknek megfelelően módosították a menetrendet június 16-tól - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklődésére.Az NFM tájékoztatása szerint a részben önkormányzati kezdeményezéseken alapuló finomhangolás összesen 29 vonatot érint. A korrekció mintegy 100 település közel 800 ezer lakosának közlekedési lehetőségeiben hoz kedvező változást.

A módosítások - a korábbi menetrendi összehangolási intézkedések céljait megtartva - az utazási igényeknek megfelelő pontosításokat foglalnak magukban, így nem járnak jelentős többlet teljesítmény- és költségigénnyel - hangsúlyozza az NFM.

A változtatással egyes vonatok indulási és érkezési ideje módosul, több járat a jelenleginél hosszabb útvonalon, több település érintésével, kedvezőbb csatlakozási lehetőségeket biztosítva közlekedik majd.

A minisztérium tájékoztatása szerint a változtatásban érintett a Zalaszentiván–Nagykanizsa, Budapest–Porpác, Siófok–Kaposvár, Sárbogárd–Bátaszék–Baja, Vác–Balassagyarmat, Aszód–Balassagyarmat–Ipolytarnóc, Nyékládháza–Tiszapalkonya–Erőmű, Budapest–Szolnok, Mezőhegyes–Újszeged, Szolnok–Szentes–Hódmezővásárhely vonal.

Példaként említi a minisztérium, hogy Balassagyarmat és Ipolytarnóc között az üzemi okból szerelvényvonatként közlekedő vonatok helyett új vonatpár közlekedik Ipolytarnócról késő délutáni (18.48), Balassagyarmatról hajnali (4.53) indulással.

Nyékládháza és Tiszapalkonya-Erőmű között teljesen új, egy pár Miskolc-Tiszai – Tiszapalkonya Erőmű között közlekedő vonatot és további 7 pár, Tiszapalkonya Erőmű/Tiszaújváros és Nyékládháza szakaszra korlátozott vonatot tartalmazó menetrendet vezet be a módosítás.

A Mezőhegyes-Újszeged vonalon új vonatpár közlekedik a vasárnapi közlekedési rend szerinti napokon, az esti órákban Dél-Békésből közvetlen eljutási lehetőséget biztosítva a Szegedre tartó egyetemisták és középiskolások számára.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában