Helyi közélet

2012.07.26. 08:40

50 kilós harcsát fogott a dombrádi halász

Dombrád - Szaladják István 1989 óta halászik a Tiszán. Kedvtelésből indult, mindig szerette a természetet, az állatokat, a dombrádi Tisza partot, így nagy örömmel, egy barátja által kezdett el halászni.

Dombrád - Szaladják István 1989 óta halászik a Tiszán. Kedvtelésből indult, mindig szerette a természetet, az állatokat, a dombrádi Tisza partot, így nagy örömmel, egy barátja által kezdett el halászni.Kis szerszámos halászként az évek folyamán folyamatosan megtanulta a szakma titkait, a víz tiszteletét, megismerte a halászat fortélyait. Dombrádon mindenki ismeri, gyakran megállítják és érdeklődnek tőle, milyen a vízállás, milyen halakat fogott. Mindig büszke volt a nagyobb fogásokra és Dombrád lakói is szívesen vették szemügyre a 10-20 kilós zsákmányokat. A legnagyobb öröm 2012. július 25-én érte, élete eddigi legnagyobb fogása, egy közel 50 kilós, 195 cm hosszú harcsa akadt a varsába. Egyedül volt a csónakban, de a hihetetlen nagy hal látványa olyan erőt adott, amivel önmaga is be tudta emelni a csónakba az állatot. A nagy fogás híre hamar elterjedt a pár ezer fős kisvárosban és siettek a lakosok megcsodálni a harcsát. Többen azonnal fotózkodtak is vele, így a közösségi oldalakon is hamar híre ment az 50 kilós fogásnak.

Ezzel a képpel és rövid történettel édesapám évek óta kitartó munkája előtt szeretnék tisztelegni, aki esőben, viharban, 40 fokos forróságban is szinte minden hajnalban a Tiszán evez. Megtanult varsát készíteni, sok saját eszköze van. Mindezt főállású munkája mellett, teljesen hivatalosan, engedéllyel űzi több mint két évtizede. Hozzátenném, ő készíti a legjobb halászlevet és tejfeles harcsapaprikást az egész országban!

Szaladják Linda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában