Helyi közélet

2012.07.18. 16:21

A halálbüntetés visszaállítását szorgalmazza a Jobbik

Nyíregyháza – A 25 esztendős rendőrségi pszichológus, Bándy Katalin meggyilkolása mindenkit megrázott. A társadalom ilyen és ehhez hasonló életellenes bűncselekmények esetében méltó elégtételt követel. A Jobbik továbbra is a halálbüntetés visszaállítása mellett érvel.

Nyíregyháza – A 25 esztendős rendőrségi pszichológus, Bándy Katalin meggyilkolása mindenkit megrázott. A társadalom ilyen és ehhez hasonló életellenes bűncselekmények esetében méltó elégtételt követel. A Jobbik továbbra is a halálbüntetés visszaállítása mellett érvel.– E büntetés a minősített emberölések esetében „igazságos”, a brutális bűncselekmények előfordulását tekintve pedig garantáltan elrettentő lenne – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Gyüre Csaba országgyűlési képviselő, hozzátéve: a Jobbik álláspontját nem tartja összeegyeztethetetlennek a párt keresztény mivoltával, mivel indokolt esetben a szenté avatott nagy magyar uralkodóink is nyúltak ilyen radikális eszközökhöz.

A jobbikos honatya szerint a kormány arrogáns és átgondolatlan törvényalkotó magatartásának bizonyítéka, hogy az Alkotmánybíróság visszamenőleges hatállyal semmisnek ítélte a bírák korai nyugdíjazását. Az AB 3 indokával (ellentétes a történelmi alkotmánnyal, nem egyértelmű és kiszámítható az intézkedés, ráadásul nem harmonizál a nyugdíjkorhatárra vonatkozó jogszabályokkal) maximálisan egyetért a Jobbik, s reméli, hogy az AB döntésére nem jogszabálymódosítás lesz a kormány válasza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában