Helyi közélet

2012.07.04. 15:58

Fergeteges, szabadtéri színházi előadás

Tornyospálca - Tornyospálca első írásos említésének 800. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozat júniusi programja.

Tornyospálca - Tornyospálca első írásos említésének 800. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozat júniusi programja.Első alkalommal került megrendezésre szabadtéri színházi előadás a Faluház parkjában ,,Hasek-Marek-Mikó: Svejk vagyok” zenés sörözgetés egy derék katonával és a közönséggel. Mikó István nem csak főszereplője, hanem szövegírója, rendezője, zeneszerzője is a darabnak, melyet nagy sikerrel játszanak hazánkban és külföldön is. Jelenleg két zenész kollégája és barátja színesíti az előadást: Suha Kálmán és Rusz Milán. Mikó István elmondta, hogy nagyon szívesen jött Tornyospálcára fellépni, mivel édesanyja tanított a faluban. A művész arról is beszélt, hogy a szíve csücske a ,,Svejk vagyok” című darab. A művészek érkezését követően helyi specialitással kedveskedtünk,( kukoricadarás töltött káposztával) került az asztalra továbbá a községben termelt cseresznyéből is.

Az előadás kezdésénél, a szabadtéri kisszínpad előtt, egy tűt sem lehetett volna elejteni, olyan nagy volt az érdeklődés. Az előadást nem csak helyi nézők tisztelték meg a jelenlétükkel, hanem érkeztek Jékéről, Újkenézből és Fényeslitkéről is. A mécsesekkel kivilágított Faluház parkjában Palivec kocsmájában éreztük magunkat, az asztalokkal és sörpadokkal berendezett nézőtéren. A Községi Önkormányzat jóvoltából, egy korsó sörrel és frissen sült pogácsával kínáltuk a vendégeket. Az alkalmi ,,kocsmában” az asztalok körül mintegy kétszázan várták a közös sörözgetést. Fergeteges hangulatban telt az este, a közönség teljesen elvarázsolódott, együtt énekelt, együtt nevetett, szinte együtt lélegzett Mikó Istvánnal. 

Az élő előadásnak olyan varázsa van, amit sem a tévé, sem a rádió nem tud felülmúlni. És hála Mikó Istvánnak a tornyospálcai közönségnek ebben volt része a nyári estén. Az előadás végén vastapssal köszönték meg a nézők a felejthetetlen estét a művészeknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában