Helyi közélet

2012.07.31. 14:12

Kisvárdán is nyaraltak dévai gyerekek

Kisvárda - Immáron kilencedik alkalommal vendégeskedtek Magyarországon, azon belül Kisvárdán is a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei.

Kisvárda - Immáron kilencedik alkalommal vendégeskedtek Magyarországon, azon belül Kisvárdán is a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei. A Nyíregyháza-Debrecen Egyházmegye 2012-ben is negyven dévai gyermek nyaraltatásának költségeit vállalta magára. A dévai árvák Kisvárdán kívül Nyíregyházán, Nagykállóban és Ajakon családoknál helyezkedtek el a helyi Karitász segítségével és közreműködésével. A családok a szereteten túl reggeliről, szállásról és vacsoráról gondoskodtak.

Egy héten keresztül közös programokon vettek részt: strand, vadaspark, kirándulás, közös szentmise, stb. Egy hét után Gergelyiugornyán újra együtt voltak a gyerekek a Karitász üdülőben, majd indultak vissza Dévára.

A kisvárdai nyaralás során – a tavalyi évhez hasonlóan – Leleszi Tibor polgármester hivatalában fogadta a fiúkat és lányokat, kísérőiket, a befogadó családok tagjait és a helyi Karitász vezetőjét.

Durucz Gabi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában