Helyi közélet

2012.07.09. 14:43

Ön szerint megelőzhetőek a tragikus vízi balesetek?

Olvasóinkat kérdeztük: Ön szerint megelőzhetőek a tragikus vízi balesetek?

Olvasóinkat kérdeztük: Ön szerint megelőzhetőek a tragikus vízi balesetek?Munkácsi Melinda szerint igen, mert ha kevésbé lennének az emberek felelőtlenek, azzal rengeteg balesetet megelőzhetnének. – Nagyon sok fiatal elővigyázatlan. Ezen a szemléleten kellene változtatni sürgősen – válaszolta a nyíregyházi lány.

Karasz Balázs szerint azért ilyen gyakoriak ezek a balesetek, mert rettentően drágák a strandbelépők. – Ha az emberek olcsóbban bejutnának ezekre a helyekre, nem kellene tilosban strandolniuk, fürdőzniuk. Így kevesebb áldozatot követelne a víz.

Papp Mária is a magas jegyárakat említette. – A szegényebb réteg nem tud máshol strandolni, csak olyan helyen, ahol nem kell érte fizetnie. Ezek a helyek pedig értelemszerűen veszélyesebbek.

Tóth Györgyné hiányolja a szigorúbb és gyakoribb hatósági ellenőrzést. – Természetesen az a legnagyobb felelős, aki bemegy tiltott helyen a vízbe, de azért sűrűbb ellenőrzésekkel ez megelőzhető lenne.

Galicz Tímea is a komolyabb „razziákban” hisz. – Sok az olyan fiatal, akit az alkohol és a felelőtlenség hajt a veszedelembe. Testvére, Galicz Anita is osztja ezt a véleményt. – Mindenkinek csak addig kellene bemennie, ameddig a lába leér. Mindemellett több „fürödni tilos” tábla elhelyezése is szükséges lenne – válaszolta a nyírtéti lány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában