Helyi közélet

2012.07.08. 11:05

Védőszentjükre, Szent Lászlóra emlékeztek

Nyírbátor - Az ország biztonságának garantálása és a határok sérthetetlensége elévülhetetlen kötelesség.

Nyírbátor - Az ország biztonságának garantálása és a határok sérthetetlensége elévülhetetlen kötelesség.A határőrök védőszentjére, a törvényalkotó királyra, a belső rend megszilárdítójára, a nők és elesettek gyámolítójára, az egyház megújítójára, az ország védelmezőjére emlékeztek a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesületének tagjai, valamint a rendőrség állományában mai is aktív szolgálatot teljesítő volt határőrök.

Báthori Gábor múzeum igazgató-helyettes ünnepi beszédében hangsúlyozta: az ország biztonságának garantálása, a határok sérthetetlensége elévülhetetlen feladat volt a nemzetállamok kialakulásától kezdve és maradt a megváltozott schengeni viszonyok között is.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével és koszorút helyezett el az elhunyt határőrök emlékére a határőr nyugdíjas egyesület által állított kopjafánál dr. Tarcsa Csaba ezredes, megyei rendőrfőkapitány és Balla Jánosné, a megemlékezés helyszínéül szolgáló Nyírbátor város polgármestere. Nem maradt adós az emlékezés koszorújával Gáll József alezredes, szolgálatvezető, Kanyó Gábor alezredes, a csengeri határrendészeti kirendeltség vezetője, dr. Kánya Zoltán alezredes, nyírbátori rendőrkapitány, valamint a határőr nyugdíjas egyesület elnöksége sem. A felemelő ünnepség méltó aktusa volt a határőr hagyományok ápolásának.

Vincze István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában