Helyi közélet

2012.08.20. 10:13

Kemecse is megemlékezett államunk alapításáról

Kemecse - A kemecsei önkormányzat augusztus 17-én emlékezett meg az államalapítás évfordulójáról a szociális otthon udvarán. Az ünneplőket Smid Józsefné alpolgármester asszony köszöntötte, majd ünnepi beszédet mondott Lipők Sándor polgármester, országgyűlési képviselő.

Kemecse - A kemecsei önkormányzat augusztus 17-én emlékezett meg az államalapítás évfordulójáról a szociális otthon udvarán.

Az ünneplőket Smid Józsefné alpolgármester asszony köszöntötte, majd ünnepi beszédet mondott Lipők Sándor polgármester, országgyűlési képviselő. Méltósággal és nagy tisztelettel szóltak arról, hogyan élt Szent István király és mit tett fejedelemként, királyként a keresztény Magyarországért, hogyan lett az egész Kárpát-medence ura.

Szent István és „az új kenyér” ünnepe összetartozik. Ez nem véletlen, hisz mind a kettő az élethez, a jövőhöz kapcsolódik. Az új kenyeret Szabados Viktor görög katolikus parókus és Pusztai Endre református lelkész szentelte meg, majd Lipők Sándor polgármester és dr. Czégé Zoltán nyugalmazott szülész-nőgyógyász orvos megszelte. Dr. Czégé Zoltán 50 évvel ezelőtt kezdte Kemecsén a szolgálatot, itt kezdte el „keresni a kenyerét”.

Az ünnep alkalmából Kemecséért kitüntető díjat vehetett át dr. Gulya Erzsébet háziorvos, aki 1989 óta dolgozik a településen.

Augusztus 19-én a római katolikus templomban hálaadó szentmise keretében mutatták be Lucza János és Komiszár Dénes: Kriston Endre a hűség püspöke című könyvet. A rendezvény keretében vehette át Komiszár Dénes a „Kemecséért” kitüntető díjat, amelyet a településen végzett kiemelkedő helytörténeti és családtörténeti tevékenysége elismeréséért adományozott a számára az önkormányzat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában