Helyi közélet

2012.08.07. 19:35

Munkatankönyvek nem kölcsönözhetők

Nyíregyháza – Aligha van olyan szülő, akinek pénztárcáját ne érintené érzékenyen az iskolakezdés, az első osztályba készülő kisiskolások esetében azonban ez még inkább igaz – mondja Fekete Katalin, a nyíregyházi Apáczai gyakorló általános iskola alsó tagozatban tanító pedagógusa.

Nyíregyháza – Aligha van olyan szülő, akinek pénztárcáját ne érintené érzékenyen az iskolakezdés, az első osztályba készülő kisiskolások esetében azonban ez még inkább igaz – mondja Fekete Katalin, a nyíregyházi Apáczai gyakorló általános iskola alsó tagozatban tanító pedagógusa.– A leendő elsősöknek szinte mindent meg kell venni az iskolatáskától, tolltartótól kezdve a tanszereken, füzeteken át a tornafelszerelésig. A szerencsésebbek talán megörökölnek egy-egy hasznos holmit (körző, vízfesték, vonalzó) a nagyobb testvérüktől, rokonuktól, a szükséges és igen borsos árú tankönyvek megvásárlását azonban nem „úszhatják meg” a szülők. Ennek oka, hogy bár az iskolai könyvtárból lehetőségük nyílik a diákoknak bizonyos könyvek, atlaszok kölcsönzésére, többnyire egyszer használatos munkatankönyvekbe dolgozunk. Ezekbe egész tanévben rajzolnak, írnak, számolnak a gyerekek, így – kész, kitöltött feladatokkal – nem szerencsés és nem is szabad átörökíteni e kiadványokat – magyarázta a tanító néni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában