Helyi közélet

2012.08.20. 13:49

Öt hete nem történik semmi

Levelek - Ingerülten mutatja Csík Miklós leveleki gazda mi történt vele több, mint egy hónapja. Július 27-dikén leégett a település határában lévő házikója.

Levelek - Ingerülten mutatja Csík Miklós leveleki gazda mi történt vele több, mint egy hónapja. Július 27-dikén leégett a település határában lévő házikója.

Az építményt saját kezével készítette, hiszen valamikor asztalos volt. A könnyű szerkezetes épület fa lemezekkel borított, a teteje palából készült, a takaros kis épületben jó volt meghúzódni, amikor a földjén dolgozott, mert egy nagy kertben itt minden az övé. Valamikor a szomszédos kis épületben árulták a terményt, a 41-es főút mellett, talán emiatt került a hivatalos közleménybe, hogy zöldséges bódé égett le, holott ez lakott épület volt. De ez a legkisebb baj, sokkal nagyobb az, hogy miután a Baktalórántházi tűzoltók végeztek az oltással, a gazdát rendőrök értesítették a kárról.

Egy vihar előtt történt a tűzeset. Reggel kijött és látta, hogy az épület teljesen tönkrement, a kár több százezer forint lehet. Szándékos rongálás volt! Csík Miklós sokat tapasztalt dolgos ember, hamar rájött mi történt. Elmondta: ketten voltak, a 41-es főúttal párhuzamos keresztútig mentek, ott fordultak meg, és gyalog jöttek a házig. A kukoricás mellett osontak közelebb, és úgy dobálták az éghető anyaggal töltött palackokat a tetőre. Nem is égett le az egész ház, de az a sarok, ahová a gyúlékony dolgokat dobták, feketére üszkösödött. Ezután futva mentek vissza a tettesek a járművekhez, csak úgy rúgták a port maguk mögött. Azóta nem jöttek rendőrök – mondta a gazda – hanem ő ment el a rendőrségre. Ott úgy fogadták, hogy azt nagyon sérelmezi, ugyanakkor a Katasztrófavédelemnél nagyon korrektek voltak.

A gazda azt is megtudta, hogy ügyében a Mátészalkai tűzoltók intézkednek tovább, de még nem született hivatalos irat a gyújtogatásról. Ráadásul biztosítás sem volt a házra. Akikre gyanakszik, régi haragosai. - Semmi nem történt öt hete, mindent magamnak kell intézni – mondja – de mi lenne, ha nem lenne lábam, vagy ágyhoz kötött beteg lennék?

-Pusztai Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában