Helyi közélet

2012.08.21. 14:28

Vadásznak a parkolóőrök?

Nyíregyháza - Istvánt meg akarták büntetni a Szarvas utcában, pedig csak az automatához ment jegyet venni.

Nyíregyháza - Istvánt meg akarták büntetni a Szarvas utcában, pedig csak az automatához ment jegyet venni.Szerkesztőségünknek olvasónk küldött levelet, amiben így fogalmaz: – A minap kora délelőtt leparkoltam Nyíregyházán, a Szarvas utcán az MKB bank előtt. Velem volt a fiam is. Átmentünk az utca túlsó oldalán lévő jegyautomatához, ahol kb. kettő óra időtartamra elegendő jegyet váltottam. Visszatérve a bank oldalába, mentem az autómhoz, hogy a parkolójegyet kitegyem a szélvédő mögé. Ekkor láttam, hogy egy szürke pólós fiatal férfi buzgón fényképezi a kocsimat. Szóltam is neki, hogy korai lesz ez még! Közben lobogtattam felé a frissen váltott jegyet. Erre odébb oldalgott – írja.

Feltérképeztük a parkolóóra állományt, mindkét oldalon két-két, működő berendezést számoltunk meg. Több embert is megkérdeztünk tapasztalataikról, próbáltunk utána járni mi lehet az igazság az ügyben. Péter, aki a környéken dolgozik, nem lepődött meg a panasz hallatán, szerinte is előfordulnak ilyen esetek. Egy másik járókelő – aki nevét nem szerette volna elárulni – viszont pont az ellenkezőjéről számolt be, az ő állítása szerint sokan tényleg csak pár percre állnak meg, hogy beugorjanak egy boltba, vagy elintézzenek valamit. – Valahol megértem a parkolóőröket is, nem tudhatják, hogy mióta nincs ott a sofőr a kocsiban, ha pedig van érvényes jegye az illetőnek nincs min aggódnia – mondja, de hozzáteszi azt is, hogy vannak negatív élményei is.

Nem cél a pénzbeszedés

Maurer Erzsébet, a NYÍRVV sajtóreferense így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: - A Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft.-nek, mint a Nyíregyháza Város tulajdonában lévő fizető parkolók kezelőjének nem célja a pénzbeszedés és a minél több büntetés kiszabása. Cégünk arra törekszik, hogy mindenki jogszerűen használja a fizető parkolókat városszerte. Egyes esetekben előfordul, hogy fák takarják az automatát, így a parkoló ellenőr nem látja jól, hogy az adott gépjárműnek a tulajdonosa merre és hova indul, miután kiszállt az autójából, de ha a levélírónk által említett esethez hasonló történik, minden esetben eltekint az ellenőr és a cég a büntetéstől - tájékoztatta lapunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában