Helyi közélet

2012.09.12. 17:49

Kenyeret vagy tankönyvet?

Nyíregyháza - Tanévnyitó előadást tartott a Szociáldemokraták baráti körében dr. Horváth Péter.

Nyíregyháza - Tanévnyitó előadást tartott a Szociáldemokraták baráti körében dr. Horváth Péter.A Pedagógusok Szakszervezetének vezetőségi tagja, dr. Horváth Péter volt az egyesületünk augusztusi fórumának vendége, aki többek között az új köznevelési törvényről, a megszűnő szabad tankönyvpiacról és az átgondolatlan szakképzési törvényről fejtette ki gondolatait.

Mint kiderült: kihívásokkal teli tanév indult útjára idén szeptemberben, az iskolákat, oktatási intézményeket gúzsba kötik a jogszabályok. Azok, akiket érintenek a változások, félnek, bizonytalanok és rendkívül kiszolgáltatott helyzetben vannak. Óriási probléma, hogy a fontos döntéseket nem helyben hozzák, ráadásul a „látszat” szakmai és érdekképviselői egyeztetések is elmaradnak.

Az érdekképviseletek, akiknek hallatni kellene szavukat, sajnos hallhatatlanok. Számos kérdés érkezett a megyei könyvtárban rendezett fórumon a hallgatóság soraiból. Többek között például, hogy milyen mértékben és ki támogatja ezután a szegény, de tehetséges diákokat. Lesz kitörési lehetőségük vagy hagyják elkallódni őket? Egy elkeseredett (munkanélküli, gyermekét egyedül nevelő) édesanya azt kérdezte, kenyeret vagy könyvet vegyen a csemetéjének, merthogy mindkettőre nem futja...

Egyesületünk a jövőben is igyekszik aktuális, közéleti vitafórumokat szervezni.

Oláh Gábor, a Szociáldemokraták Baráti Köre Egyesület elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában