Helyi közélet

2012.09.13. 11:12

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak

Nyíregyháza - Szeptember végén nem csak a kerti virágok, hanem a pályázati borítékok is nyílnak: még két hétig pályázhatnak a települések és a munkahelyek a kerékpárosbarát címre.

Nyíregyháza - Szeptember végén nem csak a kerti virágok, hanem a pályázati borítékok is nyílnak: még két hétig pályázhatnak a települések és a munkahelyek a kerékpárosbarát címre.A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hatodik alkalommal hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat, amelyeken a kerékpározás elterjedését szolgáló, feltételeit javító önkormányzati és munkáltatói intézkedéseket ismerik el.

A települések három kategóriában versengenek a kerékpárosbarát címért: megyei jogú város és fővárosi kerület, város, valamint nagyközség, község. A meghatározó értékelési szempontok között szerepel például a kerékpáros stratégia megléte, a kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások minősége, karbantartása, a szemléletformálás, valamint a kerékpározás népszerűsítése és oktatása. A nyertes önkormányzatok többletpontokat kapnak az Új Széchenyi Terv kerékpáros kiírásainak elbírálásakor.

A Kerékpárosbarát Munkahely pályázaton a munkaadók négy kategóriában indulhatnak: mikro- és kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok, valamint közintézmények és non-profit szervezetek jelentkezését várják. Az elbírálás során fő szempontként veszik figyelembe a munkahelyi kerékpáros infrastruktúra állapotát, a kerékpározás segítését és kommunikációját, illetve a vezetők példamutatását. A pályázatot a teljes cégre vagy annak egy telephelyére vonatkozóan is be lehet adni szeptember 28-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában