Helyi közélet

2012.09.24. 08:32

Kilenc évtized

Nyíregyháza - Családja, unokái körében ünnepelte vasárnap kilencvenedeik születésnapját Tatos István, aki diákok ezreit oltotta be a mozgás szeretetével.

Nyíregyháza - Családja, unokái körében ünnepelte vasárnap kilencvenedeik születésnapját Tatos István, aki diákok ezreit oltotta be a mozgás szeretetével.A nyíregyházi testnevelő ikon 2011-ben a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának Matolay Életműdíját vehette át tucatnyi társával közösen. Az elismerést az iskolai testnevelés és diáksport fejlesztése, valamint az olimpiai eszme terjesztése terén kifejtett kimagasló szakmai és pedagógiai tevékenység elismeréséül adta a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete, és a Magyar Olimpiai Bizottság.

Az érmeknél is jobb érzéssel a kicsik között élvezte a szép időt Pista bácsi, aki nekünk elárulta a hosszú élet titkát: ami a mértékletességben és a mozgás mellett a feleség szerepében leledzik. Pista bácsi a legkisebb Tatos unokától szinte napra pontosan kilencven évvel idősebb, de lesz kiknek átadni a titkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában