Helyi közélet

2012.09.14. 16:01

Születésnapi ünnepség a Hajlika Népi Hagyományőrző Óvodában

Érpatak - A Hajlika Népi Hagyományőrző Óvoda messze földön híres, nem csak Érpatakon. Az óvoda programja része az oktatásra ajánlott programoknak.

Érpatak - A Hajlika Népi Hagyományőrző Óvoda messze földön híres, nem csak Érpatakon. Az óvoda programja része az oktatásra ajánlott programoknak.A pénteki napon Hajdú Krisztina óvodavezetővel a kicsik szülinapot ünnepeltek. Ez persze azt is jelentette, hogy az udvaron énekeltek, táncoltak a nagyok, a picurok meg irigykedve nézték, de sebaj, jövőre már ők ropják a még kisebbek örömére.

Ezután a foglalkozatóban ültek asztalhoz a lányok, mert Bözsi mama megmutatta, hogyan kell lisztből tojásból leveles tésztát gyúrni. Az addigra meggyúrt másik adagból pogácsát szaggattak az ügyesebbek, akik díszre vágytak, tésztaláncot fűztek. A fiúk a kukorica morzsolásban jeleskedtek, a csutkából meg házat építettek. A legügyesebb kezű lánykák már csigacsinálóval a jövő heti ebédhez készítették a csigát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában