Helyi közélet

2012.09.13. 07:16

Vágtás összefogás egy nemes célért

Nyíregyháza - A Nyírségi Vágta után a Vágta Korzón is gyűjtenek a csontsűrűségmérőre.

Nyíregyháza - A Nyírségi Vágta után a Vágta Korzón is gyűjtenek a csontsűrűségmérőre.A hét végén ismét a lovak közé csapnak a Hősök terén, ahol a hősies áldozatvállalással, felajánlással sokat szolgálhatnak jótékony célt.

– A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének tevékenységei között kiemelten nagy hangsúlyt fektet az egészségvédelemre, a megelőzésre, ezért szakképzett önkénteseink segítségével egyre gyakrabban szervezünk szűrővizsgálatokat a megye egész területén, főleg a településeken szervezett rendezvényeken. Szűrővizsgálataink között szerepel vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterinszint-, testzsír-, BMI-mérés, melyet bővíteni szeretnénk a csontsűrűség mérésével – mondta Szarkáné Kövi Márta megyei igazgató.

Igenám, de az eszköz ára közel négy millió forint! A gyűjtést először a Nyírségi Vágtán hirdették meg, amelyet szeptember 15-16-án Budapesten, a Vágta Korzón folytatnak a Nyírségi Vágta bemutatkozó sátrában.

– Ezúton is kérjük mindazokat, akik megtehetik, hogy támogassák prevenciós tevékenységünket! A szűréseinkkel szeretnénk eljutni a megye legeldugottabb, legtávolibb településein élő embertársainkhoz is, hogy segítsük őket egészségük megőrzésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában