Helyi közélet

2012.10.04. 07:38

A szabadság korlátjai

Mit érdekel engem, hogy mi lesz a pénznyerő automaták sorsa, hiszen soha nem álltam előttük gombjaikat nyomogatva! Az is hidegen hagy, hogy majd csak trafikokban lehet cigarettát vásárolni, mivel nem vagyok rabja a füstölő rudaknak. A választás előtti regisztráció sem izgat nagyon, mert bárhogy is döntsön az országgyűlés, eleget teszek majd a feltételeknek. M. Magyar László jegyzete

Mit érdekel engem, hogy mi lesz a pénznyerő automaták sorsa, hiszen soha nem álltam előttük gombjaikat nyomogatva! Az is hidegen hagy, hogy majd csak trafikokban lehet cigarettát vásárolni, mivel nem vagyok rabja a füstölő rudaknak. A választás előtti regisztráció sem izgat nagyon, mert bárhogy is döntsön az országgyűlés, eleget teszek majd a feltételeknek. M. Magyar László jegyzeteMindezek ellenére nem hagy nyugodni a gondolat, hogy hol van vajon a szabadság végső korlátja, meddig lehet a már megszerzett-kivívott emberi jogokat nyesegetni. Meddig mehetnek el a parlamenti többséget jelentő képviselők? Hiszen ha akarják, napok alatt olyan törvényeket hozhatnak különböző okokra hivatkozva, amelyek közel tízmillió ember jogait korlátozzák. A parlamenti döntések logikáját-indoklását követve bármikor be lehetne tiltani az összes szerencsejátékot, hiszen azok is sok családtól vonnak el értékes forintokat. A focimeccseket zárt kapuk mögött rendezhetnénk, hiszen az ottani szurkolói agresszivitás, káromkodás, rasszizmus károsan hat fiataljaink fejlődő személyiségére.

Lehetne még hosszan sorolni a sort, hiszen sok a káros jelenség. A kérdés csak az: Vajon azokra sem lesz más megoldás, csak a tiltás, a jogok szűkítése, korlátozása?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában