Helyi közélet

2012.10.12. 17:20

Cigarettafogások a magyar-ukrán-szlovák határon

Közös akció során kerítettek kézre egy cigarettacsempész-bandát csütörtök este a magyar és ukrán határrendészek illetve határőrök a Beregsurány-Asztély határállomás térségében.

Közös akció során kerítettek kézre egy cigarettacsempész-bandát csütörtök este a magyar és ukrán határrendészek illetve határőrök a Beregsurány-Asztély határállomás térségében.Ukrán kollégáikat a magyar határrendészek értesítették arról, hogy gyanús mozgást észlelnek a zöldhatár ukrajnai oldalán. A riadóztatott határőrök a megjelölt helyszínen ötven kartondoboz cigarettát találtak, amelyek mindössze 15 méterre hevertek a határvonaltól.

Az egység kutyái azonnal szagot fogtak, és elvezették gazdáikat egy héttagú csoporthoz, amely a közeli Hunyadi falu határában rejtőzött. A személyi okmányokkal nem rendelkező, feltételezett csempészeket éppen akkor sikerült elfogni, amikor egy Ladával megpróbáltak elmenekülni a határőrök elől. A Munkácsi Határőr-parancsnokság közleménye szerint két további ismeretlen személy Magyarország felé menekült. Őket a magyar határrendészeknek sikerült kézre keríteniük.

Ugyanezen a napon a Mercedesébe került egy magyar állampolgárnak az illegális dohányüzlet. A férfi Szlovákia felé akart kilépni Ukrajnából személygépkocsijával, amikor fennakadt az ungvári közúti határállomás vámosainak szűrőjén. A jármű tüzetes átvizsgálása során egy speciálisan erre a célra kialakított rejtekhelyből 40 karton cigaretta került elő. A magyar állampolgárral szemben eljárás indult. Annyi már most bizonyos, hogy a csempészet céljából átalakított kocsijától örökre el kell búcsúznia.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában