Helyi közélet

2012.10.12. 16:14

Milyen veszélyek leselkednek manapság a fiatalokra?

Olvasóinkat kérdeztük: Milyen veszélyek leselkednek manapság a fiatalokra?

Olvasóinkat kérdeztük: Milyen veszélyek leselkednek manapság a fiatalokra?Pál Sándor tizenhét éves, a veszélyeztetett korosztályba tartozik. – Én bulizni, szórakozni egyáltalán nem járok, így az ott előforduló veszélyforrások ránk nem jelentenek fenyegetést. Ellenben interneten rengeteget ismerkedem. Kellemetlen élményem még nem volt, bár olyan eset előfordult, hogy nem is az a lány jött el a randira, akivel chateltem.

Martin Balázs már túl van a kamaszkoron, mint mondja, a kereskedelmi csatornák csak úgy öntik magukból a szemetet. – A nagyobb probléma az, hogy a fiatalok nem tudnak még kellőképpen szelektálni. Nekem éppen ezért nincs is otthon tévém.

Urai Dóra tudja, hogy mire kell odafigyelnie akkor, ha bulizni megy. – Sosem fogadok el ismeretlentől italt. Sok rosszat hallottam a neten való ismerkedésről, éppen ezért „olyan” fotókat nem is töltök fel magamról, ami felkeltheti esetleg egyes furcsa beállítottságú emberek érdeklődését.

Dávid Józsefné állítja, megváltozott a világ. – A maiakra teljesen más veszélyek leselkednek, mint ránk akkoriban. Kevés a munkahely, megnőtt a bűnözés. A fiatalokban a tisztelet sem alakult ki.

Tóth Sándor nincs jó véleménnyel a felnövekvő generációról. – El vannak szállva maguktól, amibe a drog is besegít nekik.

Berki Gábor még tinédzser. – Szerintem személyfüggő az, hogy kire mi a veszélyes: cigi, drog, pia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában