Helyi közélet

2012.10.02. 07:24

Nyerőgép: nem nyert

Lejárt! Nem mondhatnánk, hogy túlhaladt rajta az idő. Elsodorta a közakarat, a társadalmi elítélés. A kormány hétfő reggel rendkívüli ülésén döntött arról, hogy csak a három állami koncesszióban működő kaszinóban lehet majd nyerőgépeket üzemeltetni. Dankó Mihály jegyzete

Lejárt! Nem mondhatnánk, hogy túlhaladt rajta az idő. Elsodorta a közakarat, a társadalmi elítélés. A kormány hétfő reggel rendkívüli ülésén döntött arról, hogy csak a három állami koncesszióban működő kaszinóban lehet majd nyerőgépeket üzemeltetni. Dankó Mihály jegyzeteEmlékszem, néhány hónapja még a legkisebb vidéki kocsmák, lebujok díszeként ott villogott, és jellegzetes hangjával felhívta magára a figyelmet a játékautomata. Aztán a törvényi szabályozás után jelentősen lecsökkent a számuk, s most végleg befellegzett nekik. Nem hinném, hogy túl sokan sírnának utána? Vagy mégis? Szinte hihetetlen, mennyire népszerű lett ez a játék, meg kellett ismerkednünk egy új fogalommal, a beteges játékszenvedéllyel. Emberek, családok mentek tönkre anyagilag, majd erkölcsileg pár hónap alatt, s lettek hajléktalanok, kerültek kórházba, esetleg börtönbe. S ami igazán meglepő, különösen a nehézsorsú, szegényebb rétegek között tett szert hatalmas népszerűségre. Talán a szerencse megkísértése volt ez, vagy búfelejtésként játszottak, de gép csak nyelte és nyelte a forintokat. Látta ezt mindenki, de jócskán hozott pénzt az üzemeltetőknek, s az állam is bevételhez jutott.

Néhány dologra mégis érdemes továbbra is figyelni. A teljes tiltás nem mindig hozza meg a kívánt eredményt. Már hallani, nagyon sok magán, „titkos” játékbarlang nyitotta meg kapuját. A szenvedélyt nem könnyű legyőzni, aki játszani akar, hamar megtalálja az újabb lehetőséget. Ezután nem a kart „húzogatja”, hanem a kártyalapokat, kockát, vagy bármi mást. Egy biztos, az illető ezután sem fog nyerni, csak tapasztalatot, de hogy ez mire lesz elég, embere válogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában