Helyi közélet

2012.10.01. 15:05

Önt hogyan érinti a gyógyszerár-változás?

Olvasóinkat kérdeztük: Önt hogyan érinti a gyógyszerár-változás?

Olvasóinkat kérdeztük: Önt hogyan érinti a gyógyszerár-változás?Laub Istvánné vérnyomáscsökkentőt és koleszterincsökkentőt is szed rendszeresen. – Ha jól tudom, pont ezeknek az ára csökkent elsejétől. Ennek örülök, hiszen rengeteg pénzt, úgy tizenötezer forintot kellett havonta kiadnom gyógyszerre.

Berecz Józsefné az izületei és a reumája miatt szed állandó jelleggel gyógyszert, de nem igazán tudja, hogy ezek ára hogyan módosult. – Annyira friss nekem a hír, hogy még nem volt időm utána nézni. Eddig havonta húszezer forintot költöttem orvosságra – válaszolta.

Kegyer Lászlóné ötvenkét éves, ám semmiféle egészségügyi problémája sincsen. – Néha-néha beveszek egy-egy fájdalomcsillapítót, de ez nem jelent komolyabb kiadást számomra, így nem igazán érint a változás – tette hozzá.

Gergely Istvánné tíz éve nem szed semmit, akkor is csak egy családi tragédia miatt kellett antidepresszánshoz nyúlnia. – Ha jól tudom, ennek az ára is csökkent, de szerencsére már nincs ilyen jellegű gyógyszerekre szükségem – mondta az idős hölgy. Tószegi Tibor épp kigyógyulóban van a csont- és csontvelőrákból. – Fájdalomcsillapító tapaszokat használok, ezek nagyon drágák ugyan, de a TB fizeti az árát – válaszolta az ötvenöt éves férfi.

Kónya Magdolna Szlovákiából, Királyhelmecről érkezett, mint mondja, náluk pont azok a gyógyszerek ára növekedett, mint ami nálunk csökkent. – A koleszterinemre és a vércukromra szedek gyógyszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában