Helyi közélet

2012.10.25. 08:04

Pedagógus konferencia Köznevelési Törvényről

Tiszavasvári - A Tisza Menti Iskolaszövetség 2012. október 18-án csütörtök a Pedagógiai Nap alkalmából konferenciát tartott a Tiszavasvári Találkozások Háza- színháztermében.

Tiszavasvári - A Tisza Menti Iskolaszövetség 2012. október 18-án csütörtök a Pedagógiai Nap alkalmából konferenciát tartott a Tiszavasvári Találkozások Háza- színháztermében.Az eseményen a fő témája a köznevelési rendszer átalakítása volt. Az elmúlt két esztendőben a kormány olyan intézkedések sorát fogadta el, melyek javítják az oktatás színvonalát, minden gyermek számára biztosítják a jó minőségű oktatáshoz az egyenlő hozzáférés esélyét, megteremtik annak lehetőségét, hogy az iskolákból a fiatalok korszerű, versenyképes, az egyéni boldogulásukat garantáló tudással kerüljenek ki - áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Oktatásért Felelős Államtitkárságának közleményében.

A köznevelési rendszer, a szakképzés, a felsőoktatás átalakításának célja a magyar kultúra és hagyományok megőrzésére, nemzeti sajátosságainkra építve Magyarország felemelése, egy hosszú távon működő, az ország polgárainak tisztes megélhetést nyújtó gazdaság megteremtése. Az eseményen előadást tartott az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet vezető koordinátorát, dr. Bodó Márton és Dr. Ilosvai István Sz.- Sz.-B. megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály főosztályvezetője.

Balogh Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában