Helyi közélet

2012.10.24. 15:35

Száz éves település

Szabolcsbáka - Október 19-én háromnapos rendezvénysorozat vette kezdetét Szabolcsbákán.

Szabolcsbáka - Október 19-én háromnapos rendezvénysorozat vette kezdetét Szabolcsbákán.A rendezvény apropója Szabolcsbáka egyesülésének 100 éves évfordulója, hiszen 1912-ben egyesült Szabolcsbáka településként Kisbáka és Nagybáka települések összeolvadásából.

A sorozat nyitányaként pénteken, október 19-én 10 órától Ortutay Zsuzsa keramikus kiállítását tekinthették meg az arra látogatók, mely folytatásaként délután 14 órától a település időseinek köszöntése történt az Idősek Világnapja alkalmából, ahol általános iskolai tanulók mutathatták be színvonalas előadásukat.

Másnap családi sportnap keretében Kisbáka-Nagybáka focimeccsre és egyéb ügyességi játékokra és versenyekre került sora az általános iskola sportpályáján.

Zárásként vasárnap 10 órától ünnepi istentisztelet kezdődött a település református templomában, melyet 11 órától a templomkertben megtartott ünnepi megemlékezés követett, melyet László Józsefné polgármester ünnepi köszöntője nyitott.

Az emlékműsor keretében a településen élő és elszármazott fiatalok, gimnazisták és egyetemisták irodalmi műsora került bemutatásra.

Az ünnepség keretében felavatásra került a településen lévő kislevelű hársfára emlékeztető jelképes emlékmű, valamint az utókor számára - közvetítve a hársfa üzenetét – elültetésre került egy hajtás az egykori hársfából. Továbbá elhelyezésre került egy kerámia emléktábla, mely Szabolcsbáka fennállását hirdeti.

Szép és emlékezetes napokat tölthetett együtt a település apraja és nagyja, melynek végén Széchenyi István gondolata maradhat meg a településen élők számára:

„A múlt a jelen és a jövő egymásra épül. A múlt az alap, a jelen a falak és a jövőnek kell ezt betetéznie.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában