Helyi közélet

2012.10.25. 11:32

Záhonyi diákok az országos médiatalálkozón

Záhony, Budapest - A hétvégén a fővárosban 12. alkalommal rendezte meg a Diákújságírók Egyesülete az Országos Ifjúsági Médiatalálkozót.

Záhony, Budapest - A hétvégén a fővárosban 12. alkalommal rendezte meg a Diákújságírók Egyesülete az Országos Ifjúsági Médiatalálkozót.A 12. Médiatalálkozónak a Magyar Rádió impozáns Márványterme nyújtott otthont. Kecskés István, a DUE elnöke után a házigazdák is köszöntötték a résztvevőket. Gazsó L. Ferenc, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese és Jónás István, a Magyar Rádió vezérigazgatója ezt követően a közszolgálati média helyzetéről tájékoztatta a résztvevőket. Szűts Ildikó, az OTP Bank kommunikációs igazgatója a bank novemberben induló új, középiskolásoknak szóló Facebook-vetélkedőjét mutatta be, majd a médiáról szóló előadások követték egymást. Dr. Balázs Géza, a DUE alelnöke, az ELTE BTK Mai Magyar Nyelvi Tanszékének vezetője, Széplaki Erzsébet érdemes tankönyvíró, dr. Acél Petra, egyetemi docens (Budapesti Corvinus Egyetem, Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet) fejtette ki gondolatait a hallgatóság előtt. A délelőtti program zárásaként Kruzslicz Dávid, az RTL Klub szerkesztője, a Szeretlek Magyarország Médiacsoport főszerkesztő-tulajdonosa a Facebookkal kapcsolatos hasznos tudnivalókat osztott meg hallgatóságával.

Délután a Médiatalálkozó résztvevői látogatást tettek a Petőfi Rádió stúdióiban, Kiss Gábor, az MTVA promóciós producerének, a DUE médiatábor szakmai vezetőjének vezetésével. Az érdeklődők megtekintették, hogyan készül az élő adás. Ezután a Pollack Mihály téren található Rádió- és Televíziótörténeti Múzeumba látogattak el. Megyénket idén is a záhonyi Dr.. Béres József Kollégium médiakörös diákjai: Kiss Norbert (Rakamaz), Nagy Csaba (Dombrád), Nagy László Márk (Kisvárda) és Orbán Béla Sándor (Anarcs) képviselték a rendezvényen.

Nagy Csaba – Nagy László – Orbán Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában