Helyi közélet

2012.11.23. 07:50

Győzz meg, de ne dönts helyettem!

A „jú-pí-szí” ráutalásos magatartással, kvázi automatikusan érvénybe lépő szerződésváltoztatási kísérlete kísértetiesen hasonlít arra az „államcsínyre”, mikor is a kormány majd’ minden magánnyugdíjpénztár tagot beterelt az állami akolba, s szinte csak látszólag adta meg a szabad választás lehetőségét a sarokba szorított és alultájékoztatott, döntésre kényszerített, nagy sokaságnak. Palicz István jegyzete

A „jú-pí-szí” ráutalásos magatartással, kvázi automatikusan érvénybe lépő szerződésváltoztatási kísérlete kísértetiesen hasonlít arra az „államcsínyre”, mikor is a kormány majd’ minden magánnyugdíjpénztár tagot beterelt az állami akolba, s szinte csak látszólag adta meg a szabad választás lehetőségét a sarokba szorított és alultájékoztatott, döntésre kényszerített, nagy sokaságnak. Palicz István jegyzeteA hiba bizonyára az én készülékemben van, de számomra még most sem világos, hogy konkrétan milyen célt szolgál a UPC ügyfélbarátnak és praktikusnak feltüntetett, ugyanakkor jogilag aggályos és etikátlannak tűnő lépése. A média- és hírközlési biztos vélhetően jó helyen tapogatózik, amikor azt gyanítja, hogy a szolgáltató trükkösen bár, de az ügyfelei megvezetésére törekszik, kiszolgáltatottabbá akarja tenni őket egy jövőbeni díjemeléssel, műsorcsomag-változtatással szemben.

Bízom benne, hogy hamarosan tiszta képet kapunk arról, hol van a kábel elásva. Azt csak remélni tudom, hogy a UPC ráutalásos magatartással létrejövő szerződéskötési módszere nem fertőzi meg a többi szolgáltatót és velük együtt az életünket. Felettébb érdekes lenne, ha például a nagyáruházak ajtaján belépve az eladók kérés nélkül telepakolnák a fémszekerünket élelmiszerekkel, szeszes italokkal és háztartási eszközökkel, aztán ránk bíznák, hogy pakoljuk vissza, amire nincs szükségünk. Bizonyára furcsa pillantásokat vetnénk arra a benzinkutasra is, aki automatikusan sikálni kezdené a négykerekűnket, majd a markát nyújtaná, holott mi csak tankolni szerettünk volna a töltőállomáson.

Az ember nem bánja, ha tájékoztatják, érvelnek neki és meggyőzik, de nem szereti, ha manipulálják, hülyének nézik és helyette döntenek. Ezekre nem vagyunk ráutalva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában