Helyi közélet

2012.11.30. 17:13

Komorói sikerek Csepelen

Komoró - Az Iringó Ifjúsági Népdalkör és Béres Gyula szólóénekes kiemelt nívódíjat kapott.

Komoró - Az Iringó Ifjúsági Népdalkör és Béres Gyula szólóénekes kiemelt nívódíjat kapott.A Vass Lajos Népzenei Szövetség a közelmúltban a Csepeli Munkásotthonban rendezte meg a „Hagyományos régiók, régiók hagyománya” IX. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjét.

A derecskei középdöntőben Komoróból ketten jutottak tovább: a gyermek-és ifjúsági mezőnyből az Iringó Ifjúsági Népdalkör, a felnőtt mezőnyből pedig Béres Gyula szólóénekes.

A rangos versenyen a Petőfi Sándor Tagiskola 5.,6. és 7. osztályos tanulóiból álló Iringó Ifjúsági Népdalkör teljesítményét a zsűri kiemelt nívódíjjal jutalmazta. A gyerekek nagyon lelkesen, örömmel vettek részt a próbákon, versenyeken és csodaként élték meg a részvétel lehetőségét és az elért eredményt. Az iskolában 1991 óta működnek ifjúsági népdalkörök, és ez a csoport a második, amelyik eljutott a legmagasabb szintre.

 

szólóénekes ötödik alkalommal vett részt a Kárpát-medencei döntőn, amelyen ő is „kiemelt nívódíj” minősítést kapott. Szakmai felkészítője leánya, Czakóné Béres Éva.

Gyula bácsi örül annak, hogy „… idős korában is közvetíthet abból a világból, amely közel áll hozzá”. Abban bízik, hogy még sokáig képviselheti Komorót ezeken a nemes versenyeken, és reméli, hogy lesz, aki követni fogja a példáját – tájékoztatta portálunkat Jászai Béláné, az ifjúsági csoport szakmai vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában